Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí játra ve vínovo - svařákové marinádě na dva způsoby

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 495 min Doba přípravy: 480 min Doba tepelné úpravy: 15 min

495 min (480 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: nejméně 5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 634 kJ /
1 108 kcal
Bílkoviny166,90 g
Tuky25,20 g
Vláknina1,00 g
Cholesterol 3,92 g
Sodík 768 mg
Sůl1,83 g
Sacharidy29,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrůlku pod pokličkou necháme 10minut vařit slabým varem pomerančovou šťávu se svařákovým kořením. Krok 2: Po vychlazení přecedíme do uzavíratelné nádoby, přidáme víno, Tabasco a vidličkou prošleháme. Krok 3: Játra očistíme, opláchneme, osušíme a napříč rozřízneme, aby nám vznikly větší řízky. Krok 4: Játra dáme do připravené marinády a necháme nejlépe přes noc uležet v lednici. Krok 5: Poté z jater nožem zlehka otřeme marinádu, mírně osolíme a pozvolna smažíme na rozehřátém másle společně s olejem cca 7minut z každé strany. Krok 6: Na talíři podle potřeby dochutíme a podáváme s pečivem, nebo s různě upraveným bramborem.

Játra také můžeme po otření z marinády obalit ve strouhance do které jsme přidali lněné semínko a poté pozvolna smažíme 7minut z každé strany.

Zbylou marinádu můžeme zužitkovat také. Vidličkou do ní zašleháme 1vejce, špetku granulovaného česneku, lžíci strouhanky s lněným semínkem a trošku solamylu na dohuštění.

Do rozehřátého tuku vytvarujeme lžící placičky, které pozvolna smažíme do zlatavé barvy. Po usmažení je dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.

Zveřejněno 15. 4. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Odkaz na kořeníhttp://www.rojikovokoreni.cz/koreni-svarak/t1397

Pomerančovou šťávu můžeme vymačkat z pomerančů, nebo použijeme pomerančový džus.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí játra ve vínovo - svařákové marinádě na dva způsoby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/noKp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí játra ve vínovo - svařákové marinádě na dva způsoby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/noKp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Jarunka137:Kvestr::-K:-K

:-K:-K:-K

dobrý...:-):-O:-D:yes::-K...a zdravím...K.

Děkuji všem;-):-K

Prima receptík:-p:yes::-K

Určitě chutnají skvěle:yes:

:-p:-p:-p:yes::yes:

:-p:-p

Tématické fráze:
tncz recepty smažená játra, krůtí játra, krůtí játra recepty, krutí játra se štávou recept, kruti jatra recept, co z krutich jater, krůtí játra, krutí játra. recepty, minutky z krůtích játer, krůtí játra se štávou

Suroviny:
játra krůtí, šťáva pomerančová, víno červené, koření svařák, tabasco, máslo, olej, sůl, pepř, strouhanka, semínka lněná

Přidat fotografie receptu