Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdl

Pokud chcete, aby se těsto na závin krásně vyvalovalo, přidejte do něj lžíci octa, tak jako v tomto receptu. Závin můžete naplnit třeba strouhanými jablky, plátky hrušek, kousky švestek a vylepšit přidáním rozinek, mandlí nebo ořechů.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vaclava gregrova vaclava gregrova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby odležení

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 438 kJ /
2 017 kcal
Bílkoviny66,18 g
Tuky17,56 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 505 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy391,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku dáme na vál a nastrouháme tuk. Přidáme sůl, cukr, vejce, vodu smíchanou s octem a vypracujeme vláčné těsto. Podsypáváme moukou, dokud se nelepí na ruce. Dáme do mikrotenového sáčku na chvilku do lednice. Krok 2: Těsto rozdělíme na 3 až 4 díly. Krok 3: Vyválíme, plát pokapeme máslem, posypeme strouhankou, dáme očištěná a nastrouhaná jablka, posypeme skořicí, vanilkovým cukrem, podle chuti přisladíme. Můžeme přidat rozinky a ořechy. Stočíme. Krok 4: Povrch potřeme rozpuštěným máslem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 15 minutách stáhneme na 180 °C a pečeme dozlatova. Během pečení potřeme ještě 1x máslem. Po upečení potřeme znovu .

TIP: 16 receptů na jablečné záviny

Zveřejněno 18. 4. 2015

Poznámka autorky vaclava…

Když nechcete delat ze vseho, jde testo dat zamrazit a pouzit priste. Vecer vyndat z mrazaku do lednice a druhy den je jako cerstve. Take místo ztuženého tuku jde dat Hera a nebo jiny podobny tuk.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N238

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N238

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:yes::yes:;-)

Přidávám bod a foto k velice chutnému štrůdlu:-p:-KJsem zvyklá na těsto používat trochu jiný poměr surovin,ale i podle tohoto receptu byla tečka ke kávě moc príma:yes:Děkuji:-*

Menší vychytávka-jakékoli těsto zadělávám ne na válu,ale ve velké hlubší míse.Jde to snadněji a nemám"zaneřáděný"vál:-)

Tématické fráze:
štrůdl ze ztuženého tuku, štrudl z tuku, jak stocit strudl, jak upéct štrúdl, jak udělat štrůdl, strudl ze stuzeneho tuku, štrúdl, štrůdl z ztuzeneho tuku, štrúdl recept, štrůdl nebo štrúdl, štrůdl recept ocet a ztužený ruk, strudl z ztuzeneho tuku babinciny, strudl ze ztuzeneho tuku recept, recept na testo na strudl ze ztuzeneho tuku, štrůdl bez vajec, recept strudl, zavin ze ztuzeneho tuku, jak stočit jablečný zavin, štrudl jak, jablečný závin ze ztuženého tuku

Suroviny:
mouka hladká, cukr, sůl, tuk ztužený, vejce, ocet, voda, jablko, cukr, skořice, cukr vanilkový, rozinky, ořechy, máslo, strouhanka

Přidat fotografie receptu