Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Alsaské čokoládovo-kávové bretzels

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amalia amalia

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 770 kJ /
4 725 kcal
Bílkoviny82,57 g
Tuky290,09 g
Vláknina33,00 g
Cholesterol 957 mg
Sodík 36 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy429,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukor s maslom vymiešame do peny, pridáme vanilkovú esenciu, štipku soli, kakao a nescafé v prášku. Premiešame a potom po lyžiciach pridávame múku a mandľovú múčku. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na 2-3 hodiny do chladu. Krok 2: Odležané cesto rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a formičkou na praclíky vytláčame bretzels. Môžeme použiť aj inú formičku, bretzels sú v podstate sušienky. Krok 3: Praclíky potrieme rozšahanými žĺtkami a obalíme v pestrofarebných cukrových perličkách (stačia aj biele). Krok 4: Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie alebo na silikónovú fóliu a pečieme asi 20 minút v rúre predhriatej na 180°C. Necháme vychladnúť na mriežke.
Bretzels vydržia pomerne dlho v plechovej dóze.

Zveřejněno 19. 4. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Alsaské čokoládovo-kávové bretzels

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jkp4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Alsaské čokoládovo-kávové bretzels

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jkp4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Neotřelé a sbíhají se sliny. :) Zkusila bych taky variaci, vhodnější pro děti - kávu bych vyměnila za Caro.

Amálko, zajímavý receptík :-)

Suroviny:
mouka hladká, mouka mandlová, máslo, cukr krystal, kakao holandské, káva instantní, esence vanilková, žloutek, perlička, sůl

Přidat fotografie receptu