Křehké vepřové řízky
Vepřové či kuřecí řízky v těstíčku jsou snadné na přípravu a křehké a chutné při konzumaci. Maso odležením získá bonusy, čekání na finální úpravu jim opravdu pomůže. Připravte k nim brambory a dobrý zeleninový salát.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 719 kJ / 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,45 g |
Tuky | 34,62 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 5,19 g |
Sůl | 12,83 g |
Sacharidy | 54,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z masa nakrájíme menší tenké řízky, které bez naklepávání naložíme na 24 hodin do těstíčka, umíchaného z ostatních surovin a uložíme v chladu.
Krok 2: Druhý den vše promícháme, aby se rozmíchal usazený Solamyl a lžící nabíráme maso i s trochou těstíčka.
Krok 3: Opatrně vložíme do rozehřátého oleje a pomaleji smažíme. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
Zveřejněno 24. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehké vepřové řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4qN7
Moje poznámka
Křehké vepřové řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4qN7
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 19 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 20 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 23 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 23 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno 29. 1. 2025 11:23
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Neregistrovaný před 51 sekundami
Pivní polévka
Neregistrovaný před 3 minutami
Švýcarské rösti
Neregistrovaný před 3 minutami
Roláda z kuřecích prsou
Neregistrovaný před 7 minutami
Rychlá ořechová bábovka
Neregistrovaný před 11 minutami
Babiččiny zelňáky
Neregistrovaný před 12 minutami
Tvarohový karbanátek
Neregistrovaný před 13 minutami
Kuřecí prso na másle s restovaným pórkem a žampiony
Neregistrovaný před 21 minutami
Brokolice zapečená se sýrem
Neregistrovaný před 22 minutami
Jogurtový makovník z nemletého máku
Neregistrovaný před 25 minutami
Tématické fráze:
křehké řízky,
aby řízky byly křehké,
vepřové rizky,
jak udĕlat křehke řizky,
křehký vepřový řízek,
krehky rizek,
recepty vepřové řízky,
vepřový řízek,
vepřove řízky recept,
křechké řízky,
křehké řízky - rady,
aby byl řízek křehký,
naložené vepřové řízky,
aby byly řízky křehké,
jak na křehké řízky,
vepřový řízek recept,
recept vepřové řízky,
křehke vepřove řizečky,
recept na křehké řizky,
recepty na veprové řizky
Suroviny:
řízek vepřový,
vejce,
solamyl,
olej,
paprika sušená pálivá,
česnek,
maggi,
sůl,
majoránka
Komentáře (12)