Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený domácí pudink s jablečným želé

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 029 kJ /
1 680 kcal
Bílkoviny33,06 g
Tuky62,79 g
Vláknina11,94 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 259 mg
Sůl0,57 g
Sacharidy239,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky, cukr, smetanu a mléko smícháme a pozvolna zahřejeme na 40°C. Pak směs vlijeme do čtyř nádobek vhodných k zapékání. V troubě pečeme při 95°C, dokud pudink neztuhne - trvá to asi půl hodinky. Krok 2: Z cukru vytvoříme světlý karamel (cukr vsypeme na pánev, nemícháme, jen pánví občas zatřeseme a pozvolna zahříváme. Míchat začneme až ve chvíli, kdy se cukr rozpouští - a nemícháme příliš usilovně). Poté přidáme jablka, která nakrájíme na kostičky. K jablkům po chvíli přilijeme 100 ml vody a citronovou šťávu. Když se jablka uvaří, rozmixujeme je. Želé přelijeme do odměrky, abychom věděli, kolik použít želatiny. Krok 3: Želatinu pak namočíme ve studené vodě a když změkne, vymačkáme ji. Pak ji necháme rozpustit v teplé jablečné směsi (v případě nutnosti směs prohřejeme). Promícháme a nalijeme na upečený pudink zchladlý. Krok 4: Pudink necháme vychladnout (v lednici) do druhého dne. Krok 5: Želé můžeme také nalít do nižší misky a po ztuhnutí podávat k pudinku nakrájené na kostičky.

Zveřejněno 24. 4. 2015

Poznámka autorky danielle72

Na závěr můžeme dozdobit skořicovou "oplatkou": http://www.toprecepty.cz/recept/42491-skoricove-pa...

Opět děkuji za inspiraci kuchaři Honzovi z kulinárního studia ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený domácí pudink s jablečným želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8xRj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený domácí pudink s jablečným želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8xRj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Holin: Dobrý den, pokud jste použila 33% smetanu a dodržela teplotu při zahřívání směsi i následném pečení, nenapadá mě, kde by mohl být problém.
Výsledná konzistence tedy byla řídká?
Nechala jste pak přes noc skleničky v lednici?
Je mi líto, že recept nevyšel podle představ.

Zdar všem,
ani po hodině pečení v troubě pudink neztuhl.
Netušíte, kde by mohl být problém?
Díky za rady! H.

Zajímavý dezert:yes:, ukládám a těším se na ty další recepty:-p

Děkuji vám za body i za pěkné komentáře:-K. Ještě mám dva recepty ze setkání v záloze, tak je sem postupně vložím ;-)

Krásný dezert :-p:yes:

Ty jsi umělkyně;-):yes:

Teda - to tě naučili krásnou věc, to je příjemná změna:yes:

:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
piškot s jablečným pudinkem, peceny pudink, plátkové želé, piškotové řezy s jablečným želé, dortík s jablečným pudinkem, dortík s jablečným s pudinkem, koláč s jablečným s pudinkem, jablka na pánvi a k tomu plátková želatina, želé z pudinku, piškot s jablečným želé, nádobky na zapékání, kolac s jablecnym pudinkem, jablečné želé s pudinkem, domaci zelatina z pudinkem, koláč s jablečným pyré, koláč s vločkama a jablečným pyré, pudinkovy pečeny piškot, jablečné pudinkové želé, domácí pudink, zelatina z pudinku video

Suroviny:
smetana, mléko plnotučné, žloutek, cukr, jablko, voda, cukr, citron, želatina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu