Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek 'Orient'

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitta Mat Jitta Mat

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 204 kJ /
288 kcal
Bílkoviny19,23 g
Tuky17,38 g
Vláknina4,04 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 357 mg
Sůl0,78 g
Sacharidy11,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na kolečka asi 0,5 -1 cm široká, obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran. Krok 2: Podáváme s bramborami, hranolky, rýżí, zeleninovými saláty a dresingy dle chuti.

Zveřejněno 25. 4. 2015

Poznámka autorky Jitta Mat

Takto připravený lilek si objednávám v Indické restauraci a stálo mě to několik menu, než jsem těstíčko chuťově vystihla. Ale stálo to za to!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek 'Orient'

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xBRl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek 'Orient'

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xBRl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

chocolate::yes::yes::yes::-K:-K:-K DEKUJI

Jitta Mat:Tak hlasim, ze to bylo vyborne a jedla i ma pubertacka;-), coz je uspech.Jako dip jsme si dali trochu reckeho jogurtu s cesnekem.
Vsem moc chutnalo.

spagetka: ja tiež nenechávam lilek vypotiť - ani pred smažením, ani pred pečením.
Jitta, toto bude dobrota, si šikula.:yes:

ZFranclova 28. 4. 2015 17:51
Takže díky za tu obětavost (viz poznámka). Zřejmě stála za to - jídlo je krásné a hlavně je nádherná představa té chuti. Určitě zkusím a posílám bod.

:-p moc pěkné :yes::-K

Lilek jsem trvale zařadila do jídelníčku, tenhle se mi moc líbí a zkusím taky:yes:

Je, tak toho si moc vážím, to je motivace. Děkuji! :-8:-K

Jitta Mat:Diky, tak to mam skoro pod okny, musim tam mrknout;-).
Uz jsem na nakupni seznam napsala lilek i orient. horcici:-D.Mas bezvadne recepty a jsem moc rada, ze jsi tu s nami zustala:-K.

chocolate:TAJ v centru na Běhounské. Moc příjemnè prostředí, skvělé jídlo a polední menu za rozumnou cenu. I když jsem tam už dlooouho nebyla.;-(

Jitta Mat:Do ktere indicke v Brne chodis?At mam inspiraci;-).

spagetka: nenechávám, to je pravda. Ale to těstíčko je dokonalou izolací a olej nemá šanci do lilku vsáknout. Já osobně moc mastné nesnesu, ale toto je v pohodě.

Hezká fotka, nápad také:-p:yes:. Jen se ptám - ty nenecháváš vypotit lilek? Někde jsem slyšela, že při smažení by se měl nechat vypotit, že tolik nenasákne olejem. Ale je pravda, že tady ho obaluješ..

Tématické fráze:
orient recepty, recepty z lilku, recepty lilek s bramborami, lilek, dresing z lilku, recepty orient, top recepty z lilku, dresing orient recept, babicovy recepty z lilku, babicovy recepty smažený lilek

Suroviny:
lilek, vejce, hořčice dijonská, koření kari, badyán, protlak rajčatový, harmonie chuti, česnek sušený, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu