Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný Hermelín s grilovacím kořením

Klasická česká chuťovka se hodí k pivu nebo ji můžeme darovat jako jedlý dárek. Hermelín ochutíme grilovacím kořením a spolu s cibulí a česnekem zalijeme rostlinným olejem. Po třech dnech nakládání se s radostí můžeme pustit do jídla.

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danniela

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 386 kJ /
1 048 kcal
Bílkoviny74,06 g
Tuky70,48 g
Vláknina13,30 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 3,42 g
Sůl9,00 g
Sacharidy27,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hermelín použijeme raději tvrdší, aby měl možnost se rozležet společně s cibulí a česnekem. Krok 2: Hermelín nakrájíme na osminky a z každé strany obalíme v grilovacím koření. Krok 3: Na dno sklenice vyskládáme oloupanou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Na tuto vrstvu položíme hermelínové čtvrtky, potom opět navršíme cibuli a česnek a na to znovu Hermelín. Takto pokračujeme do vyčerpání sýra a cibule s česnekem, až po okraj sklenice. Vše zalijeme rostlinným olejem. Krok 4: Sklenici přetáhneme potravinovou fólií a postavíme na talířek na kuchyňskou linku. Krok 5: Necháme odležet. Třetí den je sýr připravený ke konzumaci.

TIP: Jak naložit kombinaci různých sýrů

Zveřejněno 27. 4. 2015

Poznámka autorky Danniela

1 dávka je na standardní zavařovací sklenici 0,72 l.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný Hermelín s grilovacím kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/klAJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný Hermelín s grilovacím kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/klAJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

casino > bez komentáře :-D

BlankaZ:
"...podle čeho se při nákupu řídit..."
Podle hmatu:-)):-)):-))

Včera jsem si koupila camembert,který má spotřebu 30.6. Vevnitř byl hrozně měkký,a to jsem na nakládání právě nechtěla:-(Tak nevím,podle čeho se při nákupu řídit,poradíte prosím?:-)

;-)zkuste a uvidíte, že všem zachutná i když tento recept vypadá všedně. Výborně se hodí na akce, kde se popíjí pivo a prokládá se grilovaným masem. Ať Vám, i všem, kdo vyzkouší takto naložený hermelín, chutná.

Hermelín dělám stejně, jen používám jiné koření. Je to dobrá rada, koupit méně vyzrálý hermelín(camembert). Také kupuji camembert, zdá se mi lepší, a půlím ho. Čtvrtky,jak píšete,jsou možná praktičtější-zkusím :yes:

Tématické fráze:
nakládaný camembert recept, nakládaný camembert, klasický nakládaný hermelín, nakládaný hermelín v pivu, nakládaný hermelín, nakládaný hermelín koupit, nakládaný hermelín v rostlinném oleji, nakládaný hermelím, recept na nakladaný hermelín, nakládaný hermelín recept, nakladaný camembert recepty, recept nakladany hermelin, nakládaný hermelín recepty, hermelín a camembert, chutny nalozeny hermelin, nakládaný hermelín s česnekem, hermelín naložený v pivu, nakladany hermelin v pive, nákladný hermelín obalenyv v koreni, nakladany hermelin v troube

Suroviny:
sýr hermelín, cibule, česnek, koření grilovací, olej rostlinný

Přidat fotografie receptu