Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákové burger bulky {Bezlepkové}

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaczik

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 627 kJ /
1 106 kcal
Bílkoviny29,86 g
Tuky59,12 g
Vláknina10,63 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 226 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy108,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu jsem si dala rozehřát na 190°C. Květák jsem si v mixéru rozemlela na jakousi květákovou „rýží“. Jde jej i nastrouhat na jemném struhadle. Přidala jsem vejce, mouky, sůl a pepř a nechala 5 minut odstát. Krok 2: Poté jsem dělala bochánky velké, aby se do nich vešel masový burger či Hermelín, které jsem kladla na plech vyložený pečícím papírem, vyšlo mi jich zhruba 7. Krok 3: Bulky se pekly cca 30–40 minut. Záleží na troubě. Pak už jen stačí naplnit je, čím kdo má rád.

Zveřejněno 1. 5. 2015

Poznámka autorky Kaczik

Je to květák, takže trocha opatrnosti při manipulaci neuškodí. Na druhou stranu na to, že je to květák, se naplněné bulky dají hezky jíst jak příborem, tak v ruce a nenadělají o moc větší paseku než klasická houska.

Samozřejmě není nutné se omezovat jen na burgery. Bulky jsem zkusila třeba druhý den ráno naplnit bazalkou, mozzarellou, prosciuttem a trochou zeleniny a byly taky skvělé =).

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2015/04/bezlepko...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové burger bulky {Bezlepkové}

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xBYB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové burger bulky {Bezlepkové}

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xBYB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

No, odskúšala som. :-D Všetky suroviny som dodržala v uvedenom množstve, len namiesto ryžovej múky som dala pšeničnú hladkú a namiesto kokosovej múky som dala ražnú. Výsledok vynikajúci. :yes: Vláčne, chutné. :yes: Ja viem, že to má trochu inú chuť ako s pôvodnými múkami, ale dať do žemlí karfiol by ma nenapadlo. Takže ďakujem za výbornú inšpiráciu. ;-):yes: Škoda, že nemôžem dať viac bodov, tentokrát by som to urobila s radosťou. ;-) Pridávam fotky. ;-)

Kaczik: Ďakujem, ja to odskúšam a dám vedieť. :-D;-)

tejaja: Určitě dá, jen tam asi bude třeba ten poměr ozkoušet od oka. Kokosová mouka je docela savá, proto není třeba květák moc "ždímat", protože mouka docela hezky nasaje přebytečnou tekutinu. Já jsem to dala jako alternativu pro bezlepkáře, a nejen pro ně, aby nebylo nutné zbytečně plýtvat bezlepkovými moukami na kynutí (které buďme upřímní, jsou dost drahé)... zároveň je to takové jarní/letní, prostě do hezkého počasí a člověka to "nezadusí" jako běžné pečivo =).

To je moc hezký nápad, udělat místo klasické bulky zeleninovou :yes::yes:

Zaujímavý recept. :yes: Dá sa použiť namiesto ryžovej a kokosovej múky aj pšeničná? ;-)

Tématické fráze:
recety z květáku,bezlepkové, burger z kokosové mouky, kvetakové placičky z kokosové mouky, bezlepkový quiche z kokosové mouky, bezlepkový burger recept, bezlepkové bulky, bezlepkové bulky na haburger, květakove placičky v hamburgru, bulky z kvelaku, rýžové bulky bezlepkové

Suroviny:
květák, vejce, mouka rýžová, moučka kokosová, sůl, pepř, semínka lněná, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu