Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na žampionech, čokoládě a estragonu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

honzam honzam

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 888 kJ /
451 kcal
Bílkoviny68,10 g
Tuky13,20 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 195 mg
Sodík 174 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy9,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso pokrájíme na nudličky, vložíme do pánve se sádlem nebo s olejem na zrůžovělou a nadrobno pokrájenou cibuli, orestujeme nesolené po všech stranách dohněda, přisypeme špetku drceného kmínu, osolíme, opepříme a podlijeme vřelou vodou. Necháme dusit skoro do měkka. Krok 2: Když maso měkne, přidáme posekanou petrželovou nať, lžičku sušeného promnutého estragonu a žampiony. Krok 3: Až je vše měkké a skoro hotové, zahustíme hladkou moukou rozšlehanou ve vodě, přivedeme k varu a přidáme dvě polévkové lžíce čokoládového prášku. Krok 4: Zavaříme a necháme jej rozpustit, naposled přilijem trochu smetany.

Zveřejněno 2. 5. 2015

Poznámka autora honzam

Dělal jsem k obědu a vynikající! Jen jsem nedělal noky nebo knedlík jako přílohu, ale na přání rodiny jsem uvařil brambory. I s nimi je to dobré jídlo.

Foto dodám

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na žampionech, čokoládě a estragonu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jkxv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na žampionech, čokoládě a estragonu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jkxv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Svatomír Černín 1. 10. 2017 11:13
<3
Velice chutné jídlo. Oproti receptu jsme z důvodu momentální nedostupnosti nahradili estragon oreganem a použili nakládané plátkové žampiony (410g), které jsme k masu přidali včetně nálevu a sušenu petrželovou nať. Nezahušťovali jsme moukou, nedali ani čokoládu ani smetanu, nechali jsme na závěr pouze vydusit vodu.

Tématické fráze:
vepřové nudličky s estragonem, vepřové maso na estragonu, vepřové na žampionech, maso na estragonu, veprove na estragonu - recept, recept veprove maso v cokolade, vepřove na estragonu

Suroviny:
plec vepřová, žampióny, cibule, sádlo, kmín drcený, sůl, estragon, petrželka zelená, pepř mletý, čokoláda na vaření, smetana, mouka hladká

Přidat fotografie receptu