Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 996 kJ / 1 672 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,20 g |
Tuky | 136,80 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 180 mg |
Sodík | 2,62 g |
Sůl | 6,40 g |
Sacharidy | 16,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnec naložíme do směsi z dijonské hořčice a oleje a necháme cca 24 hodin v ledničce odpočinout.
Krok 2: Pak vyjmeme, zbavíme marinády, osušíme, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem.
Krok 3: Na pánvi rozehřejeme sádlo a roštěnec ze všech stran opečeme, aby se zatáhl.
Krok 4: Dáme do pekáčku, zalijeme částí výpečku a na 150° pečeme cca 20 - 30 min. Po upečení necháme chvíli stát, aby se šťáva v mase rozlila po celém kuse a pak nakrájíme na tenké plátky.
Vhodná příloha jsou vařené brambory, tatarská omáčka popř. nakládané okurky. Vhodné i za studena jako pohoštění na obložené mísy.
Vhodná příloha jsou vařené brambory, tatarská omáčka popř. nakládané okurky. Vhodné i za studena jako pohoštění na obložené mísy.
Zveřejněno 2. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roastbeef
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzN0
Moje poznámka
Roastbeef
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzN0
Nejnovější recepty
Kvašené zelí
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno před 12 hodinami
Pečený holandský řízek
Přidáno před 22 hodinami
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno 13. 9. 2025 15:01:03
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno 13. 9. 2025 14:08:09
Čalamáda
Přidáno 13. 9. 2025 14:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 41 minutami
Škvarečky z bedel
lukadu před 1 hodinou
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 2 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 2 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 3 hodinami
Nebe v hubě
Kookina před 3 hodinami
Domácí kečup
Fitulka před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
maminka Machulka před 5 hodinami
Hovězí kližka na česneku a majoránce
kimil před 5 hodinami
Hovězí roštěná podle prababičky Anežky
Zdencek před 5 hodinami
Tématické fráze:
roastbeef,
roastbeef steak,
roastbeef recept,
roastbeef steak recept,
hovězí roastbeef,
roast beef,
maso na roastbeef,
marináda na roastbeef,
omáčka k roastbeef rostbíf,
omáčka na roastbeef,
vepřový roastbeef,
jaké maso na roastbeef,
roastbeef s omáčkou,
příloha k roastbeef,
recept na roastbeef,
rostbeef steak,
tri tip roast,
roastbeef s peprem za studena,
vhodné maso na roastbeef,
recept roast beef
Suroviny:
roštěnec vysoký,
hořčice dijonská,
olej,
pepř,
sůl,
sádlo vepřové,
omáčka worcesterová
Komentáře (5)