Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá kakaová buchta z remosky

Hodnocení receptu je 4,5 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Porce: 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 665 kJ /
2 310 kcal
Bílkoviny39,28 g
Tuky89,74 g
Vláknina10,43 g
Cholesterol 267 mg
Sodík 221 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy331,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sypké ingredience smícháme dohromady a prosejeme je přes síto nebo vhodný kovový cedník. Není to ale nezbytně nutné. Krok 2: Pak přidáme vejce, mléko, olej a vše metličkou nebo vařečkou smícháme dohromady. Nešleháme a nemícháme dlouho, pouze do doby, kdy se nám vše spojí. Krok 3: Směs nalijeme do pečící mísy remosky, kterou jsme vyložili do poloviny výšky papírem na pečení - z pečícího papíru si ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře), poté papír rozložíme na dno a stěny. Nesmí být moc vysoko, jelikož by se shora připaloval od pečícího víka. Remosku zapneme a pečeme zhruba 23 - 25 minut. Čas je pouze orientační, každá remoska může péct jinak. Krok 4: Pak buchtu pomocí papíru vyjmeme na mřížku nebo jinou podložku a ještě teplou opatrně potřeme na povrchu marmeládou a posypeme kokosem. Necháme vychladnout a nakrájíme na řezy.
Z tohoto množství je 6 ks ke kávičce.

Zveřejněno 4. 5. 2015

Poznámka autorky Merylas

Vlastním starší a menší remosku s hliníkovou mísou o průměru 22cm.

Všechny mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá kakaová buchta z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N2ZD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá kakaová buchta z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N2ZD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (21)

casino:Moje ma na termostatu regulaci 1-10.Nevim, jestli to mely Bravosky i drive, ale ta ma, tusim rok 2007, ji ma.
Ale Maruska uz odpovedela za mne.

casino: Chocolate má bravosku ;-) Edit: než jsem vše přečetla a dopsala, Maruška byla rychlejší :-))

casino: Řeč byla o Bravosce a kopíruju část popisu od výrobce: Další předností je plynule regulovatelný termostat, který udržuje komfortně požadovanou teplotu. 60 - 210°C. Taky to vidím jako velikou přednost, ale vystačím si už taky jen se stařičkou remoskou:-)

chocolate:
Kdysi jsem měl všechny velikosti remosek, tu střední dokonce 2x (mezi dvěma víky jsem zkoušel péci i pizzu - no, ni moc). Mančaft si je časem "půjčil" a už mám jen jednu střední (ve zdraví se dožila věku už téměř důchodového) a k ní 4 misky (buchty peču jak na běžícím pásu:yes: ale prozraďte mi, jak se v remosce peče "pomalu"? Ta moje buď peče na plné pecky, nebo nepeče. Nebo má ta vaše mladice regulaci teploty?:-O:-)

Merylas:Da se otacet, pokud chci smazit nebo dusit, ten dil, kam se pripojuje elektrina a hreje, je dole.Pokud pecu, dam ho misto poklice.Uz jsem v ni zkousela i pomalu pect kachnu a byla vyborna, krupava se spoustou vypeceneho tuku.
Jsem spokojena, i kdyz ted ji mam na chalupe;-), slouzi uz osmym rokem.I kdyz to je oproti remoskam jen zlomek casu, ty maji holky i ctyricet let a porad slouzi.

Frantiska::-)

chocolate: Luci, musela jsem juknout na Bravosku, ona peče spodem a dá se nějak otočit a prý peče pak shora. Přiznám se, že nevím, jak se používá, konkrétně jaký je ohřev při pečení moučníků? A peče dobře?

I mne se buchty do remosky, byt mam bravosku:-D, moc libi a zvlast ocenuji, ze jsou hrneckove.Na chalupe to bude fajn.

ja taky vítám recepty pro remosku :)

cecilka: Já si těžkou hlavu nedělám, jen mě to překvapilo :-D Když, tak průběžně tady ještě pár receptů přidám, když je o ně zájem ;-) A jinak listové těsto jsem ještě v remosce nezkoušela, peče se při vyšší teplotě, tak v tom neporadím.:-K

Merylas, z kritických hlasov si nerobte ťažkú hlavu a berte ich:-)):-)):-)):-)). Vďaka za recepty na ďalšie remoskové buchty, určite ich vyskúšak a už teraz:-p:-p:-p:-p.
Ale ešte vás poprosím o radu, ako na "remoskové" pečenie lístkového cesta.
Vďaka.

Merylas: ;-) Uživatelé, kteří Tě bezdůvodně osočí a pak se ani neomluví, Ti mohou být volní. A nejen já ty remoskové recepty vítám, vždyť víš :-K

cecilka: Děkuji za zájem o "remoskové" moučníky. Další 3 stránky různých moučníků, které jsem vyzkoušela, jsou tady http://www.merylas.estranky.cz/clanky/moucniky/pec... Některé si jsou podobné a lišící se jen v pár věcech, jiné mají zase podobné fotky a jestli bych je tady všechny přidala, tak by zase některý z uživatelů mohl mít s tím problém. Viz. koment níže s tvrzením, že přidávám dva stejné recepty a pak teda že jsou jen podobné, ale mají stejné fotky:-D Je pravda, že v remosce zkouším péct běžné a známé moučníky, ale musím si je objemově přizpůsobit, aby se dobře propekly a jsou typy moučníků, které se mi tam péct prostě nedaří.:-K

Merylas, nemohli by ste uverejniť aj viac receptov, ktoré sa dajú robiť v remoske?:-p Samozrejme, okrem pečeného mäsa.
Ďakujem:yes:

ivulinka: Ivi díky:-K Na pečení moučníků začínám remosku více používat. V létě ji hodně lidí využívá i na chatách a chalupách a všelijaké hrníčkové recepty bez vážení, kdy se vše jen smíchá dohromady, jsou dost v oblibě. Nikomu se nechce v kuchyni trávit hodně času.

Bude určitě hodně dobrá:yes:

Tématické fráze:
buchta z remosky, buchta do remosky, buchta v remosce, kakaová buchta, rychlá buchta, remoska recepty, hrníčková kakaová buchta, rychlá buchta s marmeládou, buchty z remosky, kakaová buchta bez vajec, hrníčková buchta do remosky, moučníky z remosky, recepty z remosky, bábovka v remosce, hrníčková buchta s kakaem, hrníčková buchta v remosce, kakaova buchta v remosce, rychlá buchta v v remosce, remoska buchta, buchty v remosce

Suroviny:
mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, cukr vanilkový, cukr moučkový, vejce, mléko, olej, marmeláda rybízová, kokos

Přidat fotografie receptu