Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kiščok - buchta z kyšky pečená v remosce

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 108 kJ /
3 372 kcal
Bílkoviny52,93 g
Tuky108,06 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 3,41 g
Sůl0,21 g
Sacharidy537,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sypké ingredience smícháme a prosijeme. Přidáme kyšku, vejce a smícháme. Krok 2: Mísu remosky už předem vyložíme papírem na pečení, do poloviny výšky - z pečícího papíru si ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře) a pak papír rozložíme na dno a stěny. Nesmí být moc vysoko, jelikož by se shora připaloval od pečícího víka. Krok 3: Vlijeme těsto, přiklopíme vrchním dílem, zapneme a pečeme zhruba 30 -35 minut. Čas je pouze orientační, každá remoska může péct trochu odlišně. Krok 4: Krátce před úplným dopečením můžeme remosku vypnout a nechat buchtu přikrytou topným tělesem tzv. "dojít". Pak ji vyjmeme a necháme nejraději na mřížce zchladnout. Krok 5: Pocukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a podáváme. Na povrch můžeme použít místo cukru i čokoládovou polevu. Krok 6: Oproti receptu bych použila méně moučkového cukru, ale to záleží na chuti. Remosku mám menší ještě s hliníkovou mísou, o průměru 22 cm.

Zveřejněno 4. 5. 2015

Poznámka autorky Merylas

Zdroj: Tento recept je jedním z vítězných receptů v roce 2013 v programu Jak šmakuje Moravskoslezsko. Z poloviční dávky jsem vyzkoušela péct v remosce.

Název -kiščok- je používaný ve slezském nářečí.

Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kiščok - buchta z kyšky pečená v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O21Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kiščok - buchta z kyšky pečená v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O21Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Našla jsem tenhle recept v Blesk receptech v souvislosti s Moravskoslezskem. Opravdu výborný vláčný koláč. <3

Koláče z kyšky se u nás těší velké oblibě:yes:

Pajaja: Odpověděla jsem Ti u předešlého receptu:-// Pečlivě si pročti u obou ingredience:-!http://www.toprecepty.cz/recept/42730-rychla-kakao...

Pajaja: není to stejný recept, má podobné ingredience, ale stejný není - tu je kyška, v kakaové buchtě mléko, a i např. marmeláda. Jen je obojí pečené v remosce. Fotky jsou hodně podobné, ale taky ne totožné. Merylas chtěla jen ukázat i jinou chuťovou variantu.

Proč je tu stejný recept dvakrát za sebou? Pokaždé pod jiným názvem. . . :-O

zizala: nebo úspora z důvodů pečení menšího moučníku (menší dávky) - jsme dva, ať to pak nemusíme jíst jen proto, že by se zbytek zkazil.
Remosku miluju a z kuchyně už bych ji pryč nedala:yes:

Merylas: Já právě v létě na chalupě hodně, je energeticky úspornější a hlavně se menší moučníky rychleji sní a může se péct brzy něco čerstvého :-):yes::-p

zizala: Díky za zájem a doufám, že recepty nezklamou:-K Remosku využívám ráda i na pečení moučníků, ne vždy se ale zadařilo:-) Tak ty recepty, s kterými jsem byla spokojená zapisuju.;-)

Ukládám oba Tvé remoskové recepty, v létě na chalupě jako když je najdu :-):yes::-K

Tématické fráze:
buchta z kysky, kyščok, pečeme v remosce recepty, buchta s kysky, pečení buchet v remosce, remoska recepty, peceni v pecence, pečeme v pecence, jak péct v remosce, pecena buchta, peceni buchet, kakaova buchta z kysky, buchta kyščok, recept na buchtu z kysky, recepty v pečence, buchta s z kyšky, rychlá buchta z kyšky, koláč z kyšky, pečeni v remosce, buchty z kyšky

Suroviny:
kyška, mouka hrubá, soda jedlá, cukr moučkový, kakao, olej, vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu