Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek jako houby (Melanzane a funghetto )

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie67 kJ /
16 kcal
Bílkoviny0,63 g
Tuky0,04 g
Vláknina1,47 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytý, neloupaný lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a asi 30-60 minut necháme vypotit. Krok 2: Pak opláchneme vodou, osušíme a nakrájíme na kostičky, které osmažíme na oleji do tmavší barvy. Krok 3: Chvíli před koncem přidáme pepř, česnek a pokrájené chilli a dosmažíme. (Měla jsem doma jen sušené chilli, smažila jsem s lilkem téměř od začátku). Krok 4: Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem. Je to pikantní úprava lilku a je jen na vás, na kolik chilli si troufnete.

Zveřejněno 6. 5. 2015

Poznámka autorky cathleen

Inspirováno receptem ze stránek Ricette della donna, kde do pokrmu přidávali ještě i mátu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek jako houby (Melanzane a funghetto )

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzXX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek jako houby (Melanzane a funghetto )

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzXX

Marie

Komentáře (5)

:yes:

:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Krásná a jednoduchá úprava, už se těším, až vyzkouším:-):yes: Dávám pátý bodík - tak že máš to za pět:-))

ja to robím na cibuli a nešetrím čiernym korením...:yes:

Žravá fotka :-p O chuti nepochybuju, lilek je dobrý snad v jakékoliv úpravě, ještě nás nezklamal :-p:-p:yes:

Tématické fráze:
jak upravit lilek, lilky jako houby, lilek houby, lilek recepty, recepty na lilek a houby, lilek a houby, lilek houby recept

Suroviny:
lilek, česnek, sůl, pepř mletý, olej, chilli,

Přidat fotografie receptu