Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá buchta s mákem z remosky

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

Množství pro menší remosku o průměru 22 cm. Hrnek na odměření - objem 250 ml.

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 520 kJ /
2 992 kcal
Bílkoviny60,93 g
Tuky126,50 g
Vláknina29,63 g
Cholesterol 267 mg
Sodík 224 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy387,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme sypké ingredience, přidáme mléko, olej, vejce a metličkou nebo vařečkou krátce smícháme, jen do doby, než se těsto spojí. Nakonec vmícháme rozinky, které můžeme před použitím naložit do trochy rumu. Krok 2: Těsto má být středně husté, pokud je třeba, můžeme ještě přidat lžíci mléka. Těsto vlijeme do pečicí mísy remosky, kterou jsme už předem vyložili do poloviny výšky papírem na pečení - z pečicího papíru ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře) a pak papír rozložíme na dno a stěny. Papír nesmí být moc vysoko, jelikož by se shora připaloval od pečicího víka. Krok 3: Remosku zapneme a pečeme zhruba 25-27 minut. Čas je pouze orientační, každá remoska může péct trochu jinak. Krok 4: Pak buchtu pomocí papíru vyjmeme na mřížku nebo jinou podložku a necháme vychladnout. Krok 5: Povrch buď jen pocukrujeme a nebo můžeme použít nějakou polevu, např.citronovou.

Zveřejněno 7. 5. 2015

Poznámka autorky Merylas

Remosku mám starší, s hliníkovou mísou o průměru 22 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá buchta s mákem z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ynon

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá buchta s mákem z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ynon

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

salkos: Děkuji moc za pochvalu, to potěší. <3 Jsem velmi ráda, že se recept osvědčil. :-K

Výborný recept. Pekla jsem již několikrát a vždy vynikající výsledek. Děkuji :)

vynikajici a usporné:-8:-O

maiva: Děkuji za pochvalu:-K

Pěkné, rychlé:-p+:yes::yes:

Merylas,ste skevelá, že ste na mňa mysleli a ďakujem za linky. Želám krásny víkend.:-K:-K:-K:-K

cecilka: Zdravím, v remosce slané koláče a pizzu nepeču, to jen v troubě, protože potřebuju více porcí a např.pizza z remosky by byla jen pro jednoho. Pekla jsem jen chleba,podle těchto receptů. http://www.merylas.estranky.cz/clanky/chleba-a-ruz.... Ale určitě půjde v remosce připravit dá se říci všechno, jen se musí přizpůsobit dávkování velikosti mísy. Z mých receptů půjde ve snížené dávce použít např tento: http://www.toprecepty.cz/recept/2892-slany-kolac-s... A jinak Vám doporučuji obrátit se s dotazem na Cathleen, ta má opravdu hodně zkušeností s pečením v remosce, vydala i kuchařku a určitě poradí;-):http://www.toprecepty.cz/profil/540-cathleen/

:-*:-*:-*:yes::yes::yes::yes:
Skvelé, vďaka za ďalšie remoskové rcepty a nenašli by ste aj niečo slané? Koncom mesiaca má prísť ku mne na návštevu "slaná" rodina, teda hlavne švagor.:-//

:yes::yes:

Tématické fráze:
buchta s makem, pečení s mákem, rychlé recepty z remosky, rychlá buchta, peceme s makem, buchta v remosce, buchta z maku, buchta z remosky, buchty s mákem, rychla buchta do remosky, babovka z remosky, buchty v remosce, recept na rychlou buchtu s makem, rychlá buchta v v remosce, rychla buchta do z remosky, pečení rychlé buchty, pečení buchet v remosce, makovec z remosky, makovec buchta do remosky, buchty z remosky

Suroviny:
mouka polohrubá, mák mletý, cukr moučkový, prášek do pečiva, cukr vanilkový, skořice mletá, kůra citronová, vejce, olej, mléko, rozinky, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu