Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá buchta s mákem z remosky

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

Množství pro menší remosku o průměru 22 cm. Hrnek na odměření - objem 250 ml.

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 520 kJ /
2 992 kcal
Bílkoviny60,93 g
Tuky126,50 g
Vláknina29,63 g
Cholesterol 267 mg
Sodík 224 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy387,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme sypké ingredience, přidáme mléko, olej, vejce a metličkou nebo vařečkou krátce smícháme, jen do doby, než se těsto spojí. Nakonec vmícháme rozinky, které můžeme před použitím naložit do trochy rumu. Krok 2: Těsto má být středně husté, pokud je třeba, můžeme ještě přidat lžíci mléka. Těsto vlijeme do pečicí mísy remosky, kterou jsme už předem vyložili do poloviny výšky papírem na pečení - z pečicího papíru ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře) a pak papír rozložíme na dno a stěny. Papír nesmí být moc vysoko, jelikož by se shora připaloval od pečicího víka. Krok 3: Remosku zapneme a pečeme zhruba 25-27 minut. Čas je pouze orientační, každá remoska může péct trochu jinak. Krok 4: Pak buchtu pomocí papíru vyjmeme na mřížku nebo jinou podložku a necháme vychladnout. Krok 5: Povrch buď jen pocukrujeme a nebo můžeme použít nějakou polevu, např.citronovou.

Zveřejněno 7. 5. 2015

Poznámka autorky Merylas

Remosku mám starší, s hliníkovou mísou o průměru 22 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá buchta s mákem z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ynon

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá buchta s mákem z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ynon

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

salkos: Děkuji moc za pochvalu, to potěší. <3 Jsem velmi ráda, že se recept osvědčil. :-K

Výborný recept. Pekla jsem již několikrát a vždy vynikající výsledek. Děkuji :)

vynikajici a usporné:-8:-O

maiva: Děkuji za pochvalu:-K

Pěkné, rychlé:-p+:yes::yes:

Merylas,ste skevelá, že ste na mňa mysleli a ďakujem za linky. Želám krásny víkend.:-K:-K:-K:-K

cecilka: Zdravím, v remosce slané koláče a pizzu nepeču, to jen v troubě, protože potřebuju více porcí a např.pizza z remosky by byla jen pro jednoho. Pekla jsem jen chleba,podle těchto receptů. http://www.merylas.estranky.cz/clanky/chleba-a-ruz.... Ale určitě půjde v remosce připravit dá se říci všechno, jen se musí přizpůsobit dávkování velikosti mísy. Z mých receptů půjde ve snížené dávce použít např tento: http://www.toprecepty.cz/recept/2892-slany-kolac-s... A jinak Vám doporučuji obrátit se s dotazem na Cathleen, ta má opravdu hodně zkušeností s pečením v remosce, vydala i kuchařku a určitě poradí;-):http://www.toprecepty.cz/profil/540-cathleen/

:-*:-*:-*:yes::yes::yes::yes:
Skvelé, vďaka za ďalšie remoskové rcepty a nenašli by ste aj niečo slané? Koncom mesiaca má prísť ku mne na návštevu "slaná" rodina, teda hlavne švagor.:-//

:yes::yes:

Tématické fráze:
buchta s makem, pečení s mákem, rychlé recepty z remosky, rychlá buchta, peceme s makem, buchta v remosce, buchta z maku, buchta z remosky, buchty s mákem, rychla buchta do remosky, babovka z remosky, buchty v remosce, recept na rychlou buchtu s makem, rychlá buchta v v remosce, rychla buchta do z remosky, pečení rychlé buchty, pečení buchet v remosce, makovec z remosky, makovec buchta do remosky, buchty z remosky

Suroviny:
mouka polohrubá, mák mletý, cukr moučkový, prášek do pečiva, cukr vanilkový, skořice mletá, kůra citronová, vejce, olej, mléko, rozinky, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu