Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře s bylinkami, pečené na másle

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Čtvrtky překrojíme na menší kousky, jsou rychleji upečené. Osolíme je, opepříme a vetřeme do nich majoránku. Krok 2: Pekáček vymázneme máslem, poklademe několika větvičkami tymiánu a na ně naskládáme kousky kuřete. Můžeme malinko podlít vodou nebo zeleninovým vývarem (používám třeba vývar z odřezků zeleniny, které mám v mrazáku - různé košťály atd.). Krok 3: Maso poklademe kousíčky másla a upečeme na 180°C. Během pečení poléváme máslovým vývarem zpod kuřete. Podáváme s brambory.

Zveřejněno 11. 5. 2015

Poznámka autorky cathleen

Bylinky obměňuji podle chuti, ale vždycky tak, aby jich nebylo hodně a jejich chutě se nepřebíjely. Máslo nenahrazuji jiným tukem, kuře jím pěkně voní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s bylinkami, pečené na másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vkqX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s bylinkami, pečené na másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vkqX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

cathleen: :-K:-K

mika59: moc pěkná fotka, děkuji! :-K

Moc dobré kuře, jen u nás s bramborovým salátem..:-K:-K Přidala jsem foto..:-)..

1974andrea: Provensálské koření nekupuju, používám vlastní směs provensálských bylin ;-):-p

cathleen: Když ho miluješ, není co řešit :-)) Tymián snesu i sušený, musí se ho dát méně :-)

zizala, 1974andrea: a provensálské nejí můj muž. Asi nejradši mám taky ten rozmarýn nebo i tymián, ale jedině čerstvý. Ten miluju, zato sušený mi nechutná.

1974andrea, zizala: momentálně na skladě není, ale ještě zbyl poslední dočervena vysmažený vepřový řízek (dodělávaný v PH) - k nahlédnutí u včerejšího receptu:-p

zizala:Provensálské koření si vždycky musím prosít přes cedník, nemám v něm ráda fenyklová semínka:-D

1974andrea: Taky peču víc do červena a máme rádi i směs provensálských bylin :-p:-p

:yes: Já bych prosila kuřátko víc vypečené :-D A osobně mám na kuře z bylinek nejradši rozmarýn:-p

zizala: no, my asi taky :-8 co nejjednodušší chutě, člověk si to pak opravdu vychutná:-p

Takhle ho máme nejraději :-p

Tématické fráze:
pečené kuře na tymiánu, pečené kuřecí čtvrtky na másle, pečené kuře na bylinkách, rychle pečené kuře, pečené kuře na másle, pečené kuře z mrazáku, bylinkové máslo na kuře, kure na provensalskych bylinkach, řízky dodělávané v troubě, recepty kuře na masle, pečené bylinkové kuře s máslem, kuřecí čtvrtky pečené na másle, pečené kuře na bilinkovem na masle, kuře na bylinkovém másle, kureci ctvrtky na masle, kureci rizky pecene na másle, kuře pečené na másle, pečené kuře na provensálských bylinek, kuře na másle, kuře na tymiánu a rozmarýn

Suroviny:
kuře čtvrtky, sůl, pepř, tymián čerstvý, majoránka, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu