Comtessa de noir - luxusní bábovka
Bábovky mají v české kuchyni svoje stabilní místo. Známe třené, mramorové, tvarohové, ale tahle je opravdu netradiční. Kombinace skořice, pomeranče, zakysané smetany a červeného vína vám polechtá chuťové pohárky.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 164 kJ / 4 580 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,93 g |
Tuky | 235,64 g |
Vláknina | 34,65 g |
Cholesterol | 419 mg |
Sodík | 954 mg |
Sůl | 2,96 g |
Sacharidy | 500,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience nachystáme nějakou dobu před plánovým pečením, aby měly pokojovou teplotu.
Krok 2: Formu na bábovku vymažeme změklým máslem a vysypeme hrubou moukou.
Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 3: Mouku a kakao prosejeme do misky, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče, skořici, prášek do pečiva, nastrouhanou čokoládu a mandlové lupínky. Vše společně promícháme. Krok 4: Žloutky, změklé máslo a cukr vyšleháme do pěny, následně zašleháme zakysanou smetanu a víno.
Oddělené bílky vyšleháme v hustý sníh se špetkou soli. Krok 5: Poté přidáme do žloutkové pěny sypkou směs a tuhý sníh ušlehaný z bílků, důkladně, ale lehce promícháme a těstem naplníme formu. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě asi 45-60 minut, orientujeme se podle vlastní trouby. Je-li bábovka dobře propečená zjistíme špejlí.
Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 3: Mouku a kakao prosejeme do misky, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče, skořici, prášek do pečiva, nastrouhanou čokoládu a mandlové lupínky. Vše společně promícháme. Krok 4: Žloutky, změklé máslo a cukr vyšleháme do pěny, následně zašleháme zakysanou smetanu a víno.
Oddělené bílky vyšleháme v hustý sníh se špetkou soli. Krok 5: Poté přidáme do žloutkové pěny sypkou směs a tuhý sníh ušlehaný z bílků, důkladně, ale lehce promícháme a těstem naplníme formu. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě asi 45-60 minut, orientujeme se podle vlastní trouby. Je-li bábovka dobře propečená zjistíme špejlí.
Zveřejněno 11. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Comtessa de noir - luxusní bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6kE
Moje poznámka
Comtessa de noir - luxusní bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6kE
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 3 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 9 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 11 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 11 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 14 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 2 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 3 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 5 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 5 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 5 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 5 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 5 hodinami
Tématické fráze:
babovka komtesa,
bábovka,
luxusní banánová bábovka,
recepty mirky slavíkové,
bábovka komtesy,
babovka komtesa recept,
luxusní maslova babovka,
babovka od slavikove,
recept na luxusní cupcakes,
bábovka recept,
luksusni babovka,
komtesa de noire,
mirka slavíková bábovka,
recept na bábovku,
noiar babovka,
luxusní třená bábovka,
tvarohová bábovka de luxe,
bábovka od mirky,
bábovka z holandského kakaa,
luxusníbábovka
Suroviny:
mouka hladká,
kakao holandské,
skořice mletá,
prášek do pečiva,
lupínky mandlové,
čokoláda hořká,
kůra pomerančová,
máslo,
cukr,
víno červené,
smetana zakysaná,
sůl,
bílek
Komentáře (30)