Jíška do zásoby, na potom
Jíška do zásoby je výborný pomocník v kuchyni. Domácí jíška je určitě lepší a zdravější než kupovaná a časově vás příliš nezatíží. Stačí si vzpomenout včas a udělat jí víc a přebytek uložit v chladničce nebo mrazáku. Pak je rychle po ruce. Jíškou se zahušťují mnohé polévky a omáčky.
Postup přípravy
Krok 1: Použijeme nepřilnavý hrnec, nejlépe se silnějším dnem. V něm rozpustíme tuk, vsypeme mouku a dobře rozmícháme, dohladka. Na mírném plameni pak za stálého (nebo velice častého) míchání smažíme, než jíška změní barvu - ze světlounké mírně ztmavne.
Krok 2: Trvá to přibližně 20 minut, než hotovou jíšku sundáme z ohně a opět za častého promíchávání necháme téměř vychladnout. Pak ji přendáme do zavařovací sklenice, necháme zcela vychladnout, zavřeme a uložíme do lednice.
Krok 3: Při použití másla je třeba dát pozor na jeho možné přepálení. Pokud přidáte mouky zbytečně moc, může jíška zhrudkovatět a bude se velmi špatně smažit.
Jak zahušťovat polévky a omáčky. Jde to různými způsoby
Zveřejněno 13. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jíška do zásoby, na potom
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1DwR
Moje poznámka
Jíška do zásoby, na potom
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1DwR
Nejnovější recepty
Duhová vosí hnízda
Přidáno před 8 hodinami
Karamelové oválky
Přidáno před 9 hodinami
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 15 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 17 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 21 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Margot kuličky voní kokosem, rumem a čokoládou. Toto nepečené cukroví si zkrátka zamilujete, a přitom je hotové za chvíli
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky na víně
Dogys před 6 minutami
Výborná fazolová polévka
spirikmichal.ostrava před 1 hodinou
Omáčka z hlívy ústřičné
Sahula před 3 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
MartinaDvorakova před 3 hodinami
Drožďová polévka
Lusssie před 11 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 13 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 13 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 17 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 17 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 18 hodinami
Tématické fráze:
domácí jíška,
máslová jíška,
jíška ze sádla,
lojova jiska,
jak dlouho vydrží jiska,
zásmažka do zásoby,
jak dlouho vařit jíšku,
domácí jíška do zásoby,
jíska,
jíška recept,
domácí světlá jíška,
jíška ze ze sádla,
jíška v lednici,
jak dlouho vydrží jíška v lednici,
lojová jíška recept,
svetla jíška recept,
lojova domácí jíška,
sadlová jiska,
máslová jíška do zásoby,
jak na domaci jíšku
Suroviny:
sádlo,
mouka hladká,
sádlo,
Komentáře (27)