Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso zapečené s kysaným zelím

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 036 kJ /
726 kcal
Bílkoviny93,90 g
Tuky27,35 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 205 mg
Sodík 3,46 g
Sůl8,53 g
Sacharidy20,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, zelí nadrobno a smícháme se všemi ostatními surovinami. Směs urovnáme do sádlem vymazaného pekáčku a zakryté upečeme. Jíme s chlebem.

Zveřejněno 15. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso zapečené s kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2ERK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso zapečené s kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2ERK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

prosciuto 22. 5. 2015 16:37
Jitkas:
Mám len jednu otázku - jeden dotaz:
Čo som napísal, že Vás to tak poburuje? Že sa to podobá na Segedínsky gulás? Mne sa to tak zdá, ale to neznamená, že zrazu musia byť všetci proti mne. Koľko komentárov je tu oveľa nepríjemnejších a nič sa nedeje.

prosciuto: Každopádně jste velmi zajímavý Ital, zvládáte mimo jiné jak češtinu, tak slovenštinu písmem a celkem bez chyb:-D
Skvělý výkon, především jste záměrně provokatér a rýpal. A jen u dané autorky:-//, to je opravdu důkaz Vaší kultury:-D

prosiuto: Kdyz jste Ital, tak urcite vite, co znamena "essere molesto come una zanzara", tak nejak bych Vas videla ja.

prosciuto 21. 5. 2015 18:27
maris:
Nie.
Zrejme je už niekto s tým menom registrovaný.

prosciuto: A znak vaší "kultury" je zbytečně prudit :-/:no: Vy jste Talian? Hezký...a teď tu o Šípkové Růžence, děkuji :-D

maris: Leda tak program v hlavě ;-):-))

prosciuto 21. 5. 2015 17:35
maiva:
Neměl jsem "mé dny", spíš Vy, když jste to psala.
Je to znak Vaší "kultury"...!

prosciuto: program nedovolil napsat dvě "t" ???:-)):-))

prosciuto 21. 5. 2015 17:29
cathleen:
Viem, ako sa píše, som Talian, ale program mi to nedovolil...!

Pěkný, jednoduchý recept:-p+:yes: dělávám.

Jinak myslím, že neregi prosciuto měl asi své dny:-Dmožná dělal veřejný průzkum a nechtěl odpověď od Cat:-D

Jardo, dobře jsi to napsal:yes:

prosciuto: Nějak takhle : všechno,v čem je vepřové maso a kysané zelí, nemusí být Segedín.

prosciuto: Nemám pocit, že by to bylo cokoliv nepodařeného, zato mám silný pocit nesmyslného požadavku z vaší strany :-))

prosciuto: no, neprepáčim.
Pod receptem odpovídá autor, pokud je přítomný. Není tu zvykem poroučet si a vybírat, od koho chcete odpověď slyšet a od koho ne.
P.S. prosciutto se píše s dvěma -tt-

prosciuto: taky nemám ten pocit...

prosciuto 18. 5. 2015 15:29
cathleen:
Prepáčte, mňa by skôr zaujímal názor iných čitateľov a nie Vás ako autorky.

prosciuto: ne, nemám.

prosciuto 15. 5. 2015 18:30
Nemáte pocit, že je to tak trochu nepodarený Segedínsky guláš?

mmm: však to píšu níže - že raději peču na pečícím papíře. Pro jistotu.

Myslím, že na téma hlíník - kyselé potraviny to už tady stačí, máte-li potřebu pokračovat, založte diskuzi. Ráda si počtu také;-)

Ona má ale nejspíš pravdu. Kdysi jsme zapomněli na hliníkovém plechu cosi se zapečeným zelím a po návratu z dovolené byly v plechu vyžrané dírky. Dřív byly hliníkové plechy příslušenství ke sporáku, šmejd to byl. Ani na povrchovou úpravu remosek bych se ale nespoléhala, aby jí to zelí o ten povrch nepřipravilo... Máme přeci všichni i jiné nádobí...

Já jsem v jednom TV poředu viděla, že kuchař používal na zakrytí hodně namočený a vyždímaný papír na pečení. Vyzkoušela jsem a funguje to.

yanull: ale alobal je čosi iné ako bežný hliníkový riad. má špeciálnu úpravu. Inak zdrojom hliníka je napr. aj čaj, kakao, čokoláda...a toho sa nikto nebojí. :-) Takže ako sa vraví, všetko s mierou, Ani alobal nepoužívame denne. ;-)

yanull: když jsem psala Remosku, sbírala jsem o ní (o přístroji) materiál, tak jsem se právě tohle info dočetla. Že ta jejich hliníková zapékací forma má povrchovou úpravu, aby nereagovala, že je potřeba ji čistit opatrněji, aby nebyla podrápaná a porušená....i tak, když peču v remosce něco kyselého (většinou to zelí), vkládám to na ostříhnutý pečící papír;-)

cathleen: Já z toho mám někdy v hlavě také chaos. Na jedné straně jsou nám doporučovány keramické nože, aby nedocházelo ke ztrátě vitamínů a až se zelenina takto nakrájí, tak se pak třeba zapéká v alobalu :-O;-).

yanull: vidíš, to mě nenapadlo - platilo to i u hliníkových remosek, i když ty, jak jsem se dočetla, jsou povrchově ošetřeny tak, aby s nimi kyselé potraviny nereagovaly.

Toto jídlo také patří u nás k oblíbeným :-p:yes::-K, proto boduji, +3. Ale do alobalu bych to nedávala. Zelí, byť vymačkané, se s hliníkem rádo nemá. A ani se kdysi nedoporučovalo ho vařit v papiňácích. Na ty dnešní, nerezové, se to zřejmě nevztahuje.

Tohle beru :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
zapečené maso se zelím, vepřové maso se zelím, vepřové maso na kysaném zelí, veprove maso zapecene v zeli, mleté maso s kysaným zelím, vepřové maso pečené na kysaném zeli, recepty do remosky z vepřového masa, veprove maso na kyselem zeli, maso s kysaným zelím, zapečené vepřové s brambory a kysaným zelím, zapecene mlete maso se zelim, mleté maso na kysané zelí, zapečené kysané zelí, veprove maso na zeli, zapečené vepřové maso, vepřové s kysaným zelím, maso zapečené se zelím, veprove kysane zelí, maso na kysaném zelí, mleté maso zapečené se zelím

Suroviny:
maso vepřové, zelí kysané, sádlo, paprika sušená pálivá, tymián, pepř mletý, sůl, bobkový list, kmín celý, smetana

Přidat fotografie receptu