Suroviny
Porce: 8-12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 421 kJ / 2 730 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,39 g |
Tuky | 197,21 g |
Vláknina | 4,40 g |
Cholesterol | 1,26 g |
Sodík | 687 mg |
Sůl | 1,65 g |
Sacharidy | 161,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejte si troubu na 145°C a do dortové formy si skřípněte pečící papír. Okraje formy vymažte máslem. Použila jsem formu 30 cm, aby byl cheesecake nižší. Pokud chcete vysoký, použijte formu cca 18 cm, nebo dvojnásobnou náplň.
Krok 2: Rozdrťte sušenky (já to udělala v mixeru) a promíchejte je s rozpuštěným máslem.
Krok 3: Rozprostřete sušenkovou drobenku na dno dortové formy a rukama dobře umačkejte. Dejte do lednice.
Krok 4: Jemně vyšlehejte Philadelphii s ricottou a po lžících přidávejte karamelizované salko. Na závěr zašlehejte lžíci třtinového cukru a vejce.
Krok 5: Vyndejte z lednice formu s korpusem a nalijte do ní krémovou náplň. Pečte asi 45 minut. Že je cheesecake hotový poznáte tak, že celý povrch je pevný, ale uprostřed se pořád trošku chvěje.
Krok 6: Vyndejte z trouby a nechte 10 minut odstát. Poté navlhčeným nožem „objeďte“ dort kolem dokola, aby se odlepil od formy. Formu otevřete a nechte zcela vychladnout, poté umístěte do lednice. Cheesecake podávejte dobře vychlazený. TIP: Jak udělat domácí karamel ze Salka? Pokud si chcete karamelizované Salko udělat sami doma, kupte si obyčejné slazené kondenzované mléko (Salko) a plechovku celou vložte do hrnce, kde ji zcela zalijte vodou. Přiveďte k mírnému varu a vařte asi 3-4 hodiny. Po vaření vyjměte a nechte chladnout. Až bude mít plechovka pokojovou teplotu, otevřete ji a krém přemístěte do misky. Máte hotovo!
Zveřejněno 15. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karamelový cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8lqm
Moje poznámka
Karamelový cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8lqm
Nejnovější recepty
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Paštičky z listového těsta s jablíčky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Farmářovo podzimní kuře
Pedros před 16 minutami
Dvacetiminutový švestkový koláč
JanieR před 57 minutami
Chutné vafle
Andredka před 9 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 11 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 11 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 11 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 12 hodinami
Valašské frgály
suneno před 14 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
vanilj před 14 hodinami
Tématické fráze:
karamelovy cheesecake,
cheesecake s karamelem,
karamelový cheescake,
karamelovy cheesecake recept,
chesake,
ořechový cheesecake,
cheesecake karamelový,
karamelovy chesecake,
salko karamelizované recepty,
cheesecake ze salka,
karamelovy cheeccake,
cheesecake salko,
karamelovy chessecake,
jak udelat karamelizovane mleko,
recept karamelový cheesecake,
cheescake s karamelem,
karamelovy cheascake,
cheesecake s jablky karamelem a ořechy,
karamelovy chescake,
cheesake z karamelivych susenek
Suroviny:
sušenky karamelové,
máslo,
sýr philadelphia,
sýr ricotta,
salko karamelizované,
cukr třtinový,
vejce,
Komentáře (3)