Kandované jedlé květy: šeřík
Chcete překvapit slavnostním moučníkem s netradičními ozdobami? Zkuste v předstihu uchystat jedle květy. Nejsnadněji vyzkoušíte tuto tvorbu na běžných květech šeříku. Uvidíte jak krásné budou na dortu nebo cupcakes.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 120 kJ / 29 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,60 g |
Tuky | 0,07 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 132 mg |
Sůl | 0,26 g |
Sacharidy | 0,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky dejte do hrnečku a prošlehejte je vidličkou, aby byly tekutější. Šeříkové kvítky oberte z větvičky.
Krok 2: Vezměte velký tác a pořádně ho posypejte vrstvou moučkového cukru (aby se vám na něj hotové kvítky nepřilepily).
Krok 3: Na malý talířek nasypejte hromádku krupicového nebo moučkového cukru - podle toho, v čem budete kvítky obalovat. Krupicový cuk vytvoří krystalické tvary, ale i hladké z cukru moučka vypadají hezky.
Krok 4: Každý kvítek ze všech stran pomocí štětečku natřete bílkem a potom ho důkladně obalte v cukru.
Krok 5: Nakonec položte šeřík stopkou nahoru na posypaný tác.
Krok 6: Tác uložte na suché místo bez větru, kde nechte šeřík několik dnů vyschnout. Podle počasí i 4 dny.
Krok 7: Po vyschnutí šeřík zavřete do skleničky s víčkem a brzy použijte na zdobení cupcakes, dortů nebo jinak podle vlastní fantazie.
Zveřejněno 15. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kandované jedlé květy: šeřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kPZ5
Moje poznámka
Kandované jedlé květy: šeřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kPZ5
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
serik recepty,
šeříková marmeláda,
šeřík recept,
český šeřík,
recepty ze šeříku,
marmeláda z šeříku,
jedlé květy v cukru,
marmeláda ze šeřiku,
kandovane sedmikrasky,
jedlé květy na dort,
kandovane květiny,
kandovaná máta,
jedlé fialky,
recepty na serik,
květy v cukru,
šerik v cukru,
recepty z šeříku,
kandované květy,
šeřík,
jedlé květiny na dort
Suroviny:
cukr krupice,
bílek,
Komentáře (1)