Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tmavý chléb se lnem

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 126 kJ /
1 942 kcal
Bílkoviny63,18 g
Tuky34,00 g
Vláknina30,01 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,05 g
Sacharidy330,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a zapneme program Základní. Můžeme ale použít i Celozrnný, těsto bude mít delší čas na vykynutí. Krok 2: Chleba je prý výborný (pochvalovali si moji strávníci), s tmavou, pružnou střídou, a větším obsahem vlákniny – na to musí pamatovat rodiče malých dětí, které by to s vlákninou rozhodně neměly přehánět – než si jejich trávení na vlákninu pomalu zvykne. Krok 3: Lněné semínko si melu na kávomlýnku Bosch.

Zveřejněno 19. 5. 2015

Poznámka autorky cathleen

Zdroj receptu - http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavý chléb se lnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4JQ6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavý chléb se lnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4JQ6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Už ho melu prakticky všude, kam ho dávám - výjimkou byly teď ty poslední semínkové bagety, ale tam jsem ho zas hodně dlouho předem namočila.
http://www.toprecepty.cz/recept/42958-seminkove-pe...
Taky by se neměl mlít do zásoby, raději vždycky namlít tu trochu čerstvou - stáním oxiduje a ztrácí cenné látky.

Já melu lněné semínko od té doby, co jsem podle Tebe dělala lněné bagetky, tam to vysvětluješ perfektně :yes:

Lněné semínko máme rádi a tohle jsem o něm nevěděla, prima :yes::yes:

cathleen:vďaka za rozšírenie obzorov...:-)):yes:

magdalenka: ano, má to důvod - několikrát jsem četla, že celistvé lněné semínko (velice zdravé a tělu prospěšné) naším zažívacím traktem projde téměř beze změny. Z pomletého toho využijem nesrovnatelně více;-)

cathleen:veľmi pekné...ĺanové semienko používam, je zdravé a nám chutí napr. aj ak ním posypem omastené zemiaky pred pečením. Len sa pýtam - prečo melieš ľanové semeno, máš nejaký dôvod, alebo vám len proste to celé semiačko v chlebe vadí?

srettka: díky:-K....i kdyby náhodou tekl, nepijem to :-D
Zato pečivo jíme denně a kupujem opravdu velice výjimečně. Navíc - mě to pečení moc baví:-8 (variabilnost chutí...tvarů...to, jak divoké i šlechtěné kvasinky ochotně poslouchají atd.;-))

Mě tak napadlo...vám teče redbull v potrubí? Čoveče ty pečeš jako ďábel:-)) člověk si nestačí utírat koutky u pusy:-) ty jsi pekařská bohyně ;-):yes:

Tématické fráze:
recept chleba z lněné mouky, chléb z vlákniny a semínek, chléb z jogurtu a vlákniny, recept na tmavý chléb, tmavy chleb, tmavý chleba recept, recept na tmavý chleba, lněná semena - chléb, lněné semeno-recepty, recept na chleb z vlakniny, chleba z vlákniny, chleb z vlakniny, chleba za lněné a žitné vlákniny, toustový chléb z kvásku, recept mleté lněné semeno do chleba?, tmavy.chleb.z.chlebove.mouky, já melu lněná semínka, chleba z lněné vlákniny, chléb z lněné a žitné vlákniny-recept, recept na chléb ze lněné vlákniny

Suroviny:
voda, sůl, cukr, olej, kmín drcený, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, semínka lněná, droždí, kvásek

Přidat fotografie receptu