Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tradiční paštikové koření

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Dnes už není třeba si koření doma mlít (tlouct v hmoždíři), všechna se dají pohodlně koupit mletá kromě paštik jsem si zvykla je používat i na obyčejné vaření, tím zmizel problém s odstraňováním vyvařených kuliček, listů apod.

Zveřejněno 22. 5. 2015

Poznámka autorky cathleen

Výborné zkušenosti s mletým kořením mám např. od

Rojíkovo koření http://www.rojikovokoreni.cz/

Koření od Antonína http://www.koreni.cz/

Recept je z knihy Zapomenuté receptury masných výrobků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tradiční paštikové koření

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPp9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tradiční paštikové koření

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPp9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

cathleen: Koukal jsem na to koření od Rojka a fakt nechápu, proč bych si měl do vlastní paštiky cpát éčka? Když už se s tím doma patlám, tak chci aby to bylo dobrý a kvalitní. To si můžu rovnou koupit paštiku v Kauflandu :-p. Sám si koření moc nemelu, pač je to pak moc hrubý, ale koukám co v tom je, i když je fakt, že občas je docela umění najít bez éček. Třeba tuto http://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/pastiko... nebo tu http://kralovstvichuti.cz/koreni/smesi-koreni/past...

Není nad domácí výrobu, kam se zase vracíme:-D+:yes:
Cathleen, je moc prima, že jsi majitelkou takových knih:-D

Děkuji za tip.:-K

mimosa: nevím, můžeš zkusit třeba na troše masa, až budeš dělat karbanátky. Ale jestli můžu hodit vlastní zkušenost:-8 vyzkoušeli jsme (zcela náhodou) do sekané Rožnění od Rojíka http://www.rojikovokoreni.cz/rozneni/p53 (složení - sůl, paprika, česnek, cibule, kmín, pepř, šalvěj, bazalka) a chutnalo tak, že snacha, která byla tehdy na návštěvě, teď používá taky. Zkus třeba -pro změnu- ochutit směsí podobnou téhle;-)

Drobek: paštikových koření je hodně druhů (hodně směsí), budeš muset vyzkoušet, která vám nejvíc chutná i voní (pokud to nebude tahle);-)

Co myslíš,dalo by se touto směsí ochutit maso na sekanou-na studenou mísu?Že by to nělo zase jiný šmak.

Děkuju, moc jsi i pomohla. Kdykoli jsem se o paštiku pokusil, bylo to no, řeknu nebylo to ono.;-);-)
Přitom paštiky milujem. Zkusím tedy tvůj návod.:-K

Tématické fráze:
paštikové koření složení, paštikové koření, paštikové koření recept, co obsahuje paštikové koření, domácí paštikové koření, složení paštikového koření, recept na paštikové koření, koření do paštiky, kde koupit paštikové koření, kardamon koření jak používat, koreni na pastiku, složení paštikové koření, paštikové koření -složení, paštikové koření - složení, co je paštikové koření, výroba paštikového koření, koření do paštiky složení, recept paštikové koření, koření na domácí paštiku, složení koření na domácí paštiku

Suroviny:
koření nové koření mleté, pepř mletý, skořice mletá, zázvor mletý, květ muškátový, bobkový list mletý, kardamom mletý

Přidat fotografie receptu