Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrový sýr II.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie185 811 kJ /
44 410 kcal
Bílkoviny1 371,43 g
Tuky4 188,96 g
Vláknina16,40 g
Cholesterol 15,59 g
Sodík 5,22 g
Sůl13,26 g
Sacharidy297,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra zbavíme žilek, nakrájíme na plátky a krátce spaříme horkou vodou. Pak je pomeleme, přidáme vařené libové maso, pokrájené sádlo a všechno to aspoň dvakrát pomeleme na nejjemnější desce. Krok 2: Přidáme koření, vejce, mouku rozmíchanou v troše vody, dobře promícháme a podle potřeby dosolíme a vývarem naředíme. Hmota má být jemná, vazká a hladká. Krok 3: Formy dobře vyložíme plátky slaniny, naplníme paštikou a dbáme, aby v ní nebyly vzduchové bubliny. Povrch také pokryjeme lístečky slaniny, formu uzavřeme a vaříme ve vodě asi 90-100°C, přibližně hodinu. Krok 4: Necháme dokonale vychladit a vyklopíme. Uchováváme v chladu, zabalené do alobalu.

Zveřejněno 22. 5. 2015

Poznámka autorky cathleen

Recept z knihy Zapomenuté receptury masných výrobků, vložený na přání :))

Vnitřní sádlo si nesplést se střevním, bude k dostání spíš ve větších masnách. Dnešní prasata mívají jateční váhu asi 120 kg (oproti dřívějším 200-250 kg), tak je vnitřního sádla méně - prozradil řezník.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrový sýr II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPRl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrový sýr II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPRl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

buffalo: není cena vyšší kvůli tomu, že je vnitřního sádla v "hubenějších" prasatech o hodně méně než bývalo dřív? Jak píšu, info mám odf řezníka - a cenu si diktuje obchod.

drobek...vnitřní sádlo není nikdy tak kvalitní jako to hřbetní a proto ani u pořádného řezníka nemůže se prodávat za stejnou cenu ! někdy se to vnitřní sádlo topí už v prstech.rozdíl v ceně je cca 50%.

Drobek: :-) volala jsem kvůli tomu do naší masny, která je velice dobře zásobená. Také tohle vnitřní sádlo dostávají, dá se objednat - je prý velice rychle vyškvařené (pokud se škvaří) a dříve ho hospodyně pro jeho jemnost přidávaly jako tuk do trubiček. Cena je stejná jako u hřbetního sádla.

Takové sádlo nám přivezl kamarád, aspoň se zdá, že to je ono. Nejlepší paštika mého života. Zítra jdu nakoupit a pustím se do toho. Děkuju Cathleen. :-K

Tématické fráze:
játrový sýr recept, játrový sýr, domaci jatrovy syr, játrový sýr domácí výroba, forma na jatrovy syr, vyroba játrového sýra, recept na játrový sýr, jatrovy syr recepty, zapomenuté receptury masných výrobků, výroba játrového sýru, játrový sýr výroba, játrový sýr pastika recept, játrový sýr - domácí výroba, recept jatrovy syr ve slanine, nejlepší jatrovy sýr, játrový sýr cena, recept játrový sýr, játrový sýr recept na jeho výrobu, forma na játrovy sýra, recept jatrovy sýr do formy

Suroviny:
játra vepřová, maso, sádlo, vejce, mouka, pepř bílý, koření hřebíček, kardamom, vývar masový, sůl, slanina

Přidat fotografie receptu