Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový chléb s prefermentem

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 485 kJ /
2 028 kcal
Bílkoviny65,91 g
Tuky12,39 g
Vláknina29,65 g
Cholesterol 10 mg
Sodík 6,46 g
Sůl16,07 g
Sacharidy398,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme vykvašený preferment a všechny ostatní suroviny a použijeme program Těsto. Krok 2: Z vykynutého těsta uděláme bochník, omoučíme ho a dáme kynout do moukou vysypané ošatky. Krok 3: Po nakynutí opatrně vykulíme na plech s pečící fólií a upečeme (230°C/15 min, 200°C/asi 30min).

Chleba je moc dobrý a díky obsahu brambor tak vydrží dlouho (až do spotřebování).

Zveřejněno 28. 5. 2015

Poznámka autorky cathleen

Zdroj receptu je http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový chléb s prefermentem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZR0v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový chléb s prefermentem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZR0v

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

dexulka: - a moc se ti povedl, kaštánek! :yes: Děkuji za přidanou fotku! :-K

Moc dobrý chlebík a s domácím uzeným velká bašta :yes:
Díky za recept :-)

Olga Urvalkova: protože je výborný jako ten nejlepší dort!:-D
Překlik, samozřejmě, díky za upozornění, opravím si:-K

určitě bude výborný, ale proč zařazen do dortů:-?:-O

Výborný nápad, mně ošatka odešla do ošatkového nebe:-D:-D:-D, no ona byla z pekárny a už jako vyřazená a byla docela opotřebovaná, no...:-8:-8. Vlastně proč mě vlastně nenapadne použít keramickou formu, co mám? Na to musím mít Ivu, aby mě to došlo :-O:-O:-8:-8:-D:-D;-), jinak určitě zařazuju do chlebové realizace ;-);-)

maris: není zač:-) poradíme, posloužíme...:-D;-)

cathleen: jé - díky, to by mě nenapadlo:-8;-)

maris: Maruško, můžeš nechat kynout v dobře pomoučené utěrce, kterou vložíš do cedníku - dá těstu pěkný tvar kulatého bochníku. Pak i s utěrkou přeneseš a opatrně z ní vykulíš na plech;-)

Moc krásný chleba, to bych možná zvládla i já - s pomocí pekárny:-8:-)), jen nemám tu ošatku. Asi se po ní příležitostně podívám:-)

Tak toto ma dostalo. :-) Keď sa vrátim z dovolenky, kúpim ošatku a pôjdem na vec. Díky za recept. ;-)

Tématické fráze:
bramborový chleb, nejlepší bramborový chleb, chléb s prefermentem, bramborovy chleba, proč nechce kynout chleba, nejlepší bramborový chleba, chleba s prefermentem

Suroviny:
voda, mouka chlebová pšeničná, droždí, brambory, jogurt bílý, voda, kmín drcený, sůl, olej, cukr, mouka celozrnná žitná, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí

Přidat fotografie receptu