Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek à la Jean z remosky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Lilek omyjeme, rozpůlíme a nožem v něm naděláme příčné i podélné zářezy až ke slupce, ale tak, abychom ji neprořízli. Krok 2: Do zářezů nastrkáme plátky česneku a ze stonků zdrhnuté lístky tymiánu, osolíme, opepříme a vložíme do remosky. Krok 3: Bohatě pokapeme olejem a pečeme přibližně 40-50 minut. Krok 4: Podáváme s pečivem, u nás to byl chleba s pâte fermentée.

Zveřejněno 10. 6. 2015

Poznámka autorky cathleen

Inspirace na olivovakucharka.webgarden.cz, minimálně pozměněno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek à la Jean z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GEwr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek à la Jean z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GEwr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

No, bylo to úžasné, šílená dobrota, škoda,že jsem měla doma jen jeden:-//, zvládla bych víc.

Výborná inspirace. Koření jsem použila "co dům dal". Nemaje remosku, jsem použila pekáček a zároveň k tomu přihodila pár nakrájených a okořeněných brambor. Pochutnali jsme si :-*:-*:-*

Hanis: děkuju, na remosku nedám dopustit:-8:yes:

hosta: díky, Jituš, je vidět, že je nás opravdu hodně příznivců této jednoduché a fantastické dobroty.:-K

Cathleen, díky za super recepty z remosky, jsou mě inspirací :-K:yes:

to je moje milované jídlo a ty jsi moje milovaná kuchařka:-D:yes:

cathleen:prudko jedlé...:-))

miro kuchar 10. 6. 2015 09:44
Děkuji za super recept. S křupavou bagetou,ciabatou nebo fokaciou - "NEBE V HUBĚ". :-*:-p:-*:-p:yes::yes::yes:

zizala: ...nádherně variabilní, viď?;-)

Tuhle úpravu lilku nelze nemilovat :-p:-p;-):-))

Tématické fráze:
lilek v remosce, lilek à la jean, pečený lilek s rajčaty remoska, olivovakucharka, lilek v remosce, zapečený lilek s ciabatou, zapečený lilek v remosce, recept z lilku, lilek la, zapečený lilek v v remosce, lilek v v remosce, buchty z lilku, lilek a¨la jean, lilek jean, webgarden.cz olivovakucharka, olivovakucharka.cz, lilek

Suroviny:
lilek, česnek, sůl, pepř mletý, olej olivový, tymián čerstvý

Přidat fotografie receptu