Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí horký hrnec

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 316 kJ /
793 kcal
Bílkoviny15,43 g
Tuky25,62 g
Vláknina24,54 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 52 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy116,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáč vytřeme máslem a na dno dáme polovinu nadrobno nakrájenou cibuli a na ni dáme polovinu syrových na plátky nakrájených brambor, které trochu posolíme. Krok 2: Maso lehce naklepeme, ve třech místech nařízneme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou (může být i pálivá), naskládáme na brambory a po vrchní straně potřeme utřeným česnekem. Pokryjeme zbytkem cibule na ni dáme zbytek brambor. Osolíme, opepříme, povrch poklademe plátky másla a podlijeme vývarem do výše brambor. Krok 3: Přikryjeme poklicí a dáme péci do vyhřáté trouby asi na 1 hodinu. Krok 4: Před koncem pečení sundáme pokličku a necháme brambory zezlátnout.

Zveřejněno 14. 6. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí horký hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ynJz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí horký hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ynJz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

Dobrý den, přidávám fotečku. Je to rychlé a moc dobré jídlo. :-)

Moc dobré:-) Trochu jsem si to upravila, napřed jsem dala plátky brambor, na to cibuli nakrájenou na kolečka, přidala jsem žampiony a neměla jsem vývar, tak jsem to zalila horkou vodou s rozmíchanou solčankou. Jen je třeba dát pozor na osolení, nesmí se ho dát moc. Nakonec jsem směs dodusila na plotně, protože vody bylo moc:-) Ale vynikající!:-K

Pro :vasekcer...zalila jsem 2dcl.vývaru...úplně to stačilo...v remosce je to dostatečně uzavřené a páry neodcházely ve velkém...vývar se vsákl a nikde nic nechybělo ani nenadbývalo...;-)

:-KVčera jsem na chatě upekla v remosce....přidala jsem libeček(viz poznámka níže)a bylo to fantastické....super recept ,který budu dělat častěji.Všechno v jednom hrnci...bez zbytečného nádobí...a ještě k tomu skvěle chutná.:yes::yes:;-)

Ivusa: Jak dlouho jste to prosím dělala v remosce ?

Dotaz - podlít až po horní nebo spodní brambory? Díky

:-p:yes::-K

to je krásná bašta:yes::-D a ještě z jednoho hrnce:-p tedy pekáče;-)

casino: ale pridá do toho nejakú obchodnú zmes korenia (indiánske, tatárske, aztécke alebo neviem aké) a bude to predsa úplne nový recept!!!:-D

Ivusa: zizala: magdalenka:
No jo, no... Beztoho to sem časem zase nějaká aktivistka vloží jako nový rcp. :-8

Dělám hodně podobně s vepřovým a rodina si vždycky hodně pochutná.

Alebo PH...:-)):yes:

Mně se to jeví jako skoro ideální recept právě pro remosku, uloženo :-p:yes:

:-KTo se mi moc líbí...myslíte ,že by se to dalo upéct v remosce ???Na chatě nemám troubu ......a tak bych to vyzkoušela v remosce....co myslíte???ještě bych přidala čerstvý libeček ...ne proto,že by tady tomu receptu něco chybělo.....ale proto,že ho dávám téměř všude :-):-):-):-):yes:

Holky díky,
recept jsem našla ve staré kuchařce a sama jsem s ním byla překvapena. Maso bylo krásně měkké, štavnaté a hlavně, uvařeno téměř bez práce. V tom vedru se nedalo stát u lotny :-K:-K:-K

Skvělý recept, vypadá úžasně! Možná bych přidala pár rajčátek a případně posypala sýrem. Dávám bodík:yes:;-):-p

Tak to vypadá hodně přitažlivě, sice jsem po snídani, moje pohárky uspokojeny, ale na tohle slyšej;-)

:-p:yes:

Tématické fráze:
hovězí v remosce, hovezi z remosky, hovězí maso v remosce, remoska recepty maso, recept na hovězí v remosce, hovězí v remosce recepty, hovezi maso z jednoho hrnce, hovězí z jednoho hrnce, hovězí plátky v remosce, hovězí vývar v remosce, hovězí kostky v remosce, remoska recepty hovězí guláš, hovězí zadní v remosce, hovězi z jednoho pekače, hovezi vyvar z remosky, hovezi pecene v remosce, jak delat maso v remosce, remoska recept hovězí, steak v remosce, štepanska v remosce

Suroviny:
hovězí zadní, máslo, sůl, pepř, paprika sušená sladká, česnek, cibule, brambory, vývar

Přidat fotografie receptu