Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí kotleta ve slanině

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Středně náročný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 385 kJ /
2 243 kcal
Bílkoviny113,47 g
Tuky176,16 g
Vláknina21,43 g
Cholesterol 330 mg
Sodík 3,63 g
Sůl9,01 g
Sacharidy47,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, potřeme olejem, okořeníme (Divočina, kůra), osolíme a spolu s větvičkou rozmarýnu necháme přikryté v lednici odpočinou cca 24 hodin. Krok 2: Troubu dáme předehřát na 200°C. Krok 3: Na pracovní desce poklademe vedle sebe slaninu tak, aby vždy o cca 1-2 cm přesahovala přes sebe. Rozpálíme pánev se lžící oleje a maso ze všech stran zprudka opečeme (cca 1/2 minuty z každé strany), výpek necháme na pánvi. Krok 4: Na vzniklé slaninové lůžko položíme opečený kus masa a slaninu přeložíme dokola. Zapékací mísu či pekáč vyložíme namočeným, zmuchlaným a poté opět rozloženým pečicím papírem, na něj položíme slaninou obalené maso spojem dolů, položíme větvičku rozmarýnu. Krok 5: Dáme do trouby na 20 minut - nezakrýváme. Zatímco se maso peče, do horkého oleje z opékání masa vložíme celé neoloupané stroužky česneku a větvičku rozmarýnu, po chvíli i zbytek slaniny nakrájený na proužky a za stálého prohazování opečeme dozlatova. Opečenou slaninu a česnek dáme na talíř se savým papírem. Krok 6: Po 20 minutách zapneme gril či 250°C ohřev shora (plus horkovzduch, který zvýší teplotu o cca 20°C) a krátce, max. 3 minuty necháme slaninu opéct do puchýřků (možno dát pekáč na vyšší patro blíž k ohřevu). Maso vyjmeme na prkénko a necháme odpočívat. Krok 7: Na přeliv si zachytíme uvolněnou šťávu z pečicího papíru do malého kastrůlku, přidáme cca 2 cm másla, 5 lžic vody a provaříme. Poté vmícháme lžičku hrubozrnné hořčice.

Zveřejněno 16. 6. 2015

Poznámka autorky isindy

Podáváme s bramborem, kroketami, doplněné lžičkou brusinkové marmelády.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí kotleta ve slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XRk8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí kotleta ve slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XRk8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Radost pohledět a ještě větší-ochutnat:-p:yes::-K

prostě nádhera:yes::-D

:yes:

:yes::yes::yes::yes:

:-p to je paráda...fotka jako z reklamy ...zaslouziš si michelinskou hvězdičku ...tak dám alespoň bod .


:yes:

Tématické fráze:
srnčí kotletky, kotleta na slanině, srnčí na slanině, kotleta ve slanině, kotlet srnczi, srnčí maso recepty, srnčí kotletka, kotlet na slanině, divočina na slanině, srnčí maso recept, srnčí kýta v anglické slanině, kotlety na slanině, srnci kotleta kousky, top recepty srnčí, kotleta v slanine, divočina z horkovzdušné trouby, kotlety z divociny, srnčí kotleta se slaninou, srnci.kotlet.-recept., recept srnčí kotletka

Suroviny:
kotleta srnčí, olej, kůra pomerančová, sůl, koření divočina, rozmarýn čerstvý, slanina anglická, česnek, máslo, hořčice hrubozrnná

Přidat fotografie receptu