Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Posvícenské koláče à la frgál

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

SKADINKA

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

40 min (40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 24

24

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie32 188 kJ /
7 693 kcal
Bílkoviny170,32 g
Tuky299,34 g
Vláknina34,80 g
Cholesterol 1,83 g
Sodík 631 mg
Sůl1,34 g
Sacharidy1 062,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z droždí, trochy cukru, mléka a 2 lžic hladké mouky připravíme kvásek. Krok 2: Do mísy dáme hladkou i polohrubou mouku, vejce, teplé mléko, máslo, cukr a vzešlý kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme je kynout. Krok 3: Po vykynutí těsto rozdělíme na tři bochánky, které rozválíme a upravíme rukou. Krok 4: Nakonec je dle vlastní chuti naplníme makovou či tvarohovou nádivkou a upečeme.

Zveřejněno 17. 6. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Posvícenské koláče à la frgál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jPLY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Posvícenské koláče à la frgál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jPLY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Vlasta Dostálová:
Koláče jsou "Posvícenské" tedy bohaté na tuk:-) Já dávám na kilo mouky čtvrtku másla...
Ale jinak mi přijde v surovinách VŠEHO ostatního (na množství mouky) moc, ba až přespříliš. Moc bych se nedivil, kdyby ta 4 CELÁ vejce byl překlep... (že by 4 žloutky):-O
Až to zkusíte, dejte vědět zda těsto podle rcp nebylo moc řídké.

Vlasta Dostálová:moc děkuju za nápad :-)

Vlasta Dostálová 18. 6. 2015 09:04
No, zkusím to i takto. Zdá se mi však 30 dkg másla moc, to ostatní dělám obdobně, ale tuky míchám i se sádlem a trochou oleje, nejen to máslo a dávám tak 22 dkg celkem. Dále to napajcuju rumem /není za chvíli v tom cítit/, protože ten podporuje kynutí, také citronovou kůrou z omytého citronu. Jinak do náplně na frgály se hodí také trojúhelník z rozvařených hrušek. Ty by se měly nejprve trochu nasušit na sušičce, pak je uvařit a naposledy rozemlít do nádivky, protože pak netečou. Na posvícení však děláme koláčky malé, z kila je jich u mně tak 180 ks. Mandlemi, rozinkami a drobenkou nešetřit. Každý to však dělá jinak. Učení a zkoušení je matka moudrosti.

Tématické fráze:
pravé posvícenské koláče, meruňkový frgál, meruňkový frgál recept, kolace dostálová, dostálová koláče, posvícenské koláče ze sadlem, posvícenské koláče se sádlem, rychli recept na frgali, kynutý posvícenský velký koláč, kynutý koláč frgal, posvícenské koláče, velky kynuty kolač frgal, jablková nádivka na frgál, uvarit hrusky na kolace, frgál z hladké mouky, posvicenske kolace videorecepty, posvícenské koláče náplně, frgál recept, posvícenské koláče podle hrušky, jak se dela kolac frgal

Suroviny:
droždí, cukr, mléko, mouka hladká, mouka polohrubá, vejce, máslo,

Přidat fotografie receptu