Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátky s Hermelínem a olivami

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 291 kJ /
309 kcal
Bílkoviny23,33 g
Tuky23,33 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 83 mg
Sodík 1,13 g
Sůl3,00 g
Sacharidy1,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme pomocí kloubů prstů, opepříme a potřeme olivovým olejem. ¨ Krok 2: Necháme odležet, nejlépe do druhého dne. Krok 3: Maso osolíme, rozpálíme pánev, stříkneme do ní trochu olivového oleje, přidáme lžíci másla a maso zprudka opečeme - asi 4 minuty z každé strany. Krok 4: Potom lehce podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme plátky žampionů, zmírníme teplotu a přikryté dusíme asi 20 minut. Podle potřeby přidáváme malé množství vody. Krok 5: Po dvaceti minutách zahustíme masovou šťávu kuličkou ze lžičky mouky a lžičky másla, kterou necháme rozpustit a na maso poklademe tenké plátky Hermelínu a kolečka oliv. Krok 6: Přikryjeme pokličkou a sýr necháme roztavit. Krok 7: Podáváme nejlépe s rýží, ale vhodné jsou i tagliatelle, kuskus nebo různě upravené brambory.

Zveřejněno 28. 3. 2009

Poznámka autorky Eliza

Podobný pokrm je možné připravit i z kvalitnějšího hovězího masa (pravá svíčková, vysoký roštěnec), ale postup přípravy bude jiný, kratší... Především odpadne fáze dušení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky s Hermelínem a olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y8o6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky s Hermelínem a olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y8o6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Elizo, výborná kombinace hovězího masa, oliv, hermelínu a žampiónů :-). Moc jsme si pochutnali :yes:. Bodík jsem Ti už dala předtím, tak teď už jenom fotečka ;-).

Eli, já už ti ty fotky ani nechválím, protože ty jsi prostě profík:yes: už při pohledu na ně cítím tu vůni a to masíčko šťavnaté...no, bodík tě nemine:-) kdybych tady měla vypsat, co naše slečna nejí, tak tu sedím do rána.:-//

:-) Děkuji za plusíky a pochvalu fotek :-):-). Ještě jsem zapomněla dopsat, že jsem ke každé porci přidala lžičku česnekovo-bylinkového másla (mělo by být vidět na fotce). No a naše malá večeřela pečivo s bylinkovým máslem, anžto nejí hovězí, nejí hermelín a nejí olivy... Jo - a nejí žampiony...;-) Ale jí to nevadilo, v každé pizzerii se vždy předem napráskne pizza chlebíkem s máslíčkem (nikdo jí na to nesmí sáhnout :-*) a její objednanou porci potom funíce dojídají ostatní...:-D

taky to dělám,ale musím vynechávat olivy,ale je to výýborné :-p :yes:

Elzo, krásné detailní fotky:yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí falešná svíčková, hovězí plátky, hovězí falešná svíčková recepty, hovězí plátky z falešné svíčkové, recepty z falešné svíčkové, falešná svíčková plátky, falešná svíčková recept, plátky z falešné svíčkové, hovězí maso falešná svíčková, hovězí plátky recept, falesna svickova recepty, recepty z hovězí falešné svíčkové, falešná svíčková hovězí, recept na svickove platky, hovězí plátky na masle, plátky ze svíčkové, jídlo z falešné svíčkové, jak připravit falešnou svíčkovou, hovězí svíčková plátky, hovezi na olivach

Suroviny:
svíčková falešná, sýr hermelín, olivy zelené, žampióny, olej olivový, máslo, pepř černý, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu