Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře bez plavek

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

frejka55

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie313 kJ /
75 kcal
Bílkoviny0,60 g
Tuky0,52 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vystřihněte z alobalu (raději silnějšího) dvě stejně velká kolečka, dvě tenká „ramínka“ a podobný delší spojovací proužek. Dále budete ještě potřebovat úzce trojúhelníkovitý díl se dvěma protáhlými cípy směřujícími nahoru (nebo obloukovitou výsečí shora). Krok 2: Na co je třeba dávat pozor: Jak budou tyto dvoudílné „plavky“ vyhlížet ovšem záleží především na tvaru a velikosti kuřete. Je potom jen na vás, zda mu střihnete přesně na míru slušivé bikiny anebo důkladné „bombarďáky“. Krok 3: Ještě než ale kuřátko do tohoto postroje obléknete (vlastně ho na jeho povrch přiložíte), vyplatí se vyplnit vykuchanou břišní dutinu pod biskupem celým jablkem (velikost a tvar je třeba vyzkoušet). Krok 4: Kůži přes otvor vzápětí stáhněte (pokud to jde) a spíchněte ji jehlou. Naproti tomu kůži na krku natáhněte na ocelovou trubičku určenou k pečení stejnojmenného cukroví. Potom povrch kuřete osolte, potřete rozehřátým máslem, přilepte na prsa kolečka s oběma ramínky, přepásejte je delším proužkem a na zašité břicho přitiskněte spodní díl, jehož cípy zahnete po stranách dolů. Krok 5: Kuře podložte kouskem másla (popř. jiným oblíbeným tukem), mírně je podlijte vodou a zapečte, nejlépe v troubě s grilem. Ve druhé půli pečení je i s pekáčem (miskou) vyjměte, odlepené alobalové díly znovu přitiskněte a posypte je přes jemné sítko oblíbeným kořením na kuře nebo mletou červenou paprikou. Krok 6: V žádném případě kuře nepolévejte sosem, pouze ho už dopečte doměkka. Před podáváním samozřejmě postroj sejměte. Krok 7: Naše vychytávka – kuře na kile soli: V této úpravě můžete péct na troše tuku, ale rovněž nasucho na vrstvě obyčejné soli. Stačí je pak pouze osušit, osolit, posypat grilovacím kořením nebo mletou paprikou přes „alobalové plavky“ hned na samém začátku, uložit na vrstvu soli (1 sáček na pekáč) a pak upéct pěkně doměkka.

Zveřejněno 21. 6. 2015

Poznámka autora frejka55

Podrobný fotonávod na "nahé" kuře najdete ZDE:

http://www.hobbymanie.tv/clanek/kure-a-la-evropank...

Nejnovější recepty z naší dílny najdete ZDE:

https://www.facebook.com/nejrecepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře bez plavek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XRqo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře bez plavek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XRqo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

hosta > To já vím.Ale těch kýčů je tam asi nejvíc;-)Přirovnala jsem to k tomu,aby to bylo dobře pochopeno.:-8 Protože přesně jak píšete,je to už takový folklor:-D

BlankaZ: no - z opovržení recepty na mimibazaru se tady stal tak trochu modní folklor. Dost podrobně jsem je prohlížela a věřte - je tam stejný poměr receptů dobrých a pak těch druhých, stejně jako tady a na ostatních kuchařských webech. Jen se v komentářích více vyskytují výrazy "manža" a "mimísek", ze kterých se mi rolují ponožky. Ale spousta těch, nad kterými tady tleskáme a palcujeme, čerpá právě z mmb nebo z podobných zdrojů, jako autoři tam.

Ivusa > Dejte to na mimibazar,tam se to určitě ujme:yes:Tam je takových kýčů celkem dost.

:-DAť si říká kdo chce co chce,mně to přijde vtipné ....ještě bych kuře na místech po odkrytí dozdobila ...na místo bradavek bych dala po jednom celém pepři a "dole"bych naaranžovala kadeřavou petrželku...Vždyť vaření má být legrace ...:-)):-)):yes:

No, mě podobné gastroporno zrovínka moc nerajcuje:-D nicméně mě pobavilo:-8

Pajaja > Sama nemám ráda prudiče,ale tohle se mi extrémně nelíbí,tak jsem měla potřebu to říct.Každému přijde vtipné něco jiného.Mě mrtvý zvíře s plavkama vtipný nepřijde.....

Taky na takovém kuřeti nevidím nic extra lákavého pro konzumaci. Ta bledá kůže bude jako vařená a já ráda dokřupava vypečenou, když už :-p Estetický dojem těžko posoudit, každý má jiný vkus.
Opačné názory mohou být velmi užitečné pro ty, kteří se nad nimi dokážou zamyslet ;-):yes:

Danca: :yes::yes:

Pajaja: opačný názor přece neznamená, že chce někdo prudit ...:-O ;-) Mně se to jako fór na nějakou neformální akci celkem zamlouvá, ale souhlasím s hostou, že chuť bych na tohle kuře asi opravdu moc neměla

BlankaZ: Ale ne, berou se tu i jiné názory. Mně zarazej takový, který jsou úplně opačný. A to je jen ten Tvůj. Proto mě napadlo, jestli nejsi další z řady, omlouvám se za ten výraz, "prudičů", kterým nejde o nic než o kritiku.

Kuratko je samozrejme mnamozni, to nepochybju. Ale dobry vtip, skvele udelano! Bodiiik:yes::yes::yes::yes::yes::-D:-D:-D:-D

Pajaja > Přečetla jsem si teď i první komentář,samozřejmě že i chválím,když se mi recept líbí;-)

Pajaja > Mám recepty jinde a s fotkami.Když chci něco okomentovat tak tu nemusím mít recepty.Vy také určitě komentujete třeba zpěváky,herce....A sama nejste zpěvačka nebo herečka(to byl pouze příklad):-)Prostě mi to vtipné nepřijde,co člověk to názor.Ale tady se jiné názory neberou,jak jsem si všimla.

Fakt vtipné a legrační. A souhlasím s Pajajou co napsala BlanceZ.

BlankaZ: Škoda, že nemůžeme hodnotit i Tvé recepty. Máš tu jeden a je bez fotky. A to mně osobně připadá nedostačující. Recepty bez fotky přeskakuju. :-//

Tématické fráze:
nejrecepty.cz, nejrecepty, nejrecepty.com, bez plavek, nejrecepty cz, nejrecepty.sk, nejrecepty.cz řezy, nejrecepty.cz bublanina, kuře v plavkách, hnusy z mimibazaru, kure z plavkama, alobalové sáčky na grilované kuře, kuře vtipné recepty, kuře v bikinách, vtipné kuře, kuře bez plvek, vtipné recepty, kuře, kure na paprice mimibazar, kure na paprice mimibazar

Suroviny:
kuře, máslo, sůl, jablko, koření grilovací, alobal

Přidat fotografie receptu