Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená jehněčí krkovice

Na jaře je nejlepší příležitost dopřát si jehněčí, neboť je to kulinářský skvost první kategorie. Jehněčí maso je výtečné, když víte, jak ho připravit. Pokud jí budete podávat s omáčkou nebo bramborovou kaší, je jen na vás.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 180 min Bez doby odležení do druhého dne

200 min (20 min příprava + 180 min tepelná úprava, Bez doby odležení do druhého dne)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 060 kJ /
1 448 kcal
Bílkoviny193,70 g
Tuky64,48 g
Vláknina10,30 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 926 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy22,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bazalku narežeme nadrobno a rozdrvíme, najlepšie v mažiari. Zmiešame s olejom, soľou, prelisovaným cesnakom a korením na pastu a potrieme ňou mäso. Krok 2: Necháme 24 hodin v chlade postáť. Krok 3: Potom chrbát dáme na pekáč, podlejeme vodou a zakryté pečieme domäkka. Počas pečenia ak treba, podlievame. Krok 4: Pred dopečením odkryjeme, aby sa povrch mäsa upiekol dozlata.
Podávame s mätovou omáčkou.

TIP: Jak se peče jehněčí kýta

Zveřejněno 23. 6. 2015

Poznámka autorky tejaja

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená jehněčí krkovice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KRzJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená jehněčí krkovice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KRzJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Jehněčí jsem nejedla, ale ta mátová omáčka je zajímavá :yes::yes:

Tématické fráze:
jehněčí krkovice, jehněčí krkovice recept, jehneci krkovice recepty, jehněci krkovicka, jehnečí krkovička recepty, recept jehneči krkovička, pečená krkovice, pečené jehničí, ¨krkovice jehne recepty, recept na jehněčí krkovici, jehněčí krkovička recept, jehněčí krkovice, jehnice maso recepty, jehněčí krkovice na cesneku recepty, jehněčí top recepty, krkovice recepty, recept jehneci krkovice, jehněčí bazalka, jehnici maso recept, jehniči kyta

Suroviny:
krkovice jehněčí, bazalka čerstvá, česnek, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu