Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake

I ten, kdo cheesecake nikdy nepekl, zvládne ho podle popisu autorky určitě hned napoprvé. Sušenkový základ a jemný sýrový krém tvoří dokonalou kombinaci chutí. Srozumitelně popsaný recept na skvělý cheesecake nadchne každého strávníka.

Hodnocení receptu je 4,9 (150×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chladnutí

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 005 kJ /
5 020 kcal
Bílkoviny118,60 g
Tuky284,51 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 1,58 g
Sodík 1,69 g
Sůl3,81 g
Sacharidy493,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. Jde to i ručně - v mikrotenovém sáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso. Krok 2: Kulatou otevírací dortovou formu vyložíme pečicím papírem a ještě důkladně vytřeme máslem. Krok 3: Sušenkovou směs upěchujeme na dno připravené formy a vložíme do lednice. Krok 4: Troubu rozehřejeme na 200 °C a připravíme krém. Krok 5: Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme oba cukry, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy 250 g zakysané smetany a citronovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém, a krém nalijeme na vychlazený sušenkový podklad. Krok 6: Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do rozehřáté trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110 °C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme! Krok 7: Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna chladnout. Krok 8: Vychladlý cheesecake zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne. Krok 9: Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citronové šťávy.

TIP: Cheesecake - jak udělat pečený i nepečený luxusní dezert

Zveřejněno 29. 3. 2009

Poznámka autorky Eliza

Zdroj: časopis Apetit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cheesecake

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KO1G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cheesecake

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KO1G

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (252)

SabinaMichalov: je to určitě škoda, že se cheesecake nepovedl, ale... Jste si třeba jistá, že jste navážila vše přesně? Autorka vám asi neodepíše, téměř sem nechodí.
Ale podívejte se do videa, které je připraveno přesně podle receptu :-) Cheesecake má být jakoby vláčný, jí se nejlépe až na druhý den, dobře usazený a vychlazený. Poleva ze zakysanky se opravdu dělá běžně a nevadí ani její velká vláčnost.
Mrkněte se třeba na fotky pod videem, jsou od uživatelů, kteří tento cheesecake také s úspěchem dělali. Prakticky všechny pěkné :-K

Nechápu, kde vzal Cheesecake tohle hodnocení. Škoda vyhozených surovin, pekla jsem přesně podle receptu a dort byl tak ze 70% syrový, cely se roztekl. 2 hodiny zůstal v troubě, pak 2h venku a nakonec mu ani lednička nepomohla. Škoda surovin 🥲

No, recept vyloženě špatný. Ano, člověk by měl přečíst komentáře prvně. Hlavně poleva z kysané smetany je blbost. Jako tvarohový základ celkem ok, ale i toho podkladu je zbytečně moc, mohl by být daleko tenčí. Zase tolik mi nevadilo, že je tam hodně cukru. Pečení špatně nevsimnul jsem si toho a střed se nedodělal. Na 110 stupnu mi to nevychladlo ani po tech 20 minutách a stejně to nebylo hotové.

Upekla jsem podle receptu a opravdu je to strááášně sladké. Pekla jsem 15 min na 200 a 35 na 120, jako ostatní. A super.

super

Cheesecake je výborný. Už jsem jej párkrát pekla přesně podle návodu (asi máme stejnou troubu ;-) ). Používám sušenky Lotus nebo jejich směs s Bebe. Něco asi dělám špatně, protože mi vždy vyteče dost másla i když jsem zkusila dát méně. Poradíte? Děkuji.

Dort byl moc dobrý ale je tam zbytečně moc cukru, ubrala jsem a dort byl TOP, nedokážu si představit tam dat tolik cukru kolik je v receptu a doba pečení taky nesmysl, dort by byl syrový

Nejak nechapu tech 5 hvezdicek. Kdybych cheesecake pekla tak, jak je uvedeno v receptu, byl by syrovy. Davam 3 hvezdicky za suroviny, recept jako takovy je chutny (az na ta kvanta cukru, ktery jsem take ubrala), ale musela jsem ho pect sakra dyl.

saryk:
Myslím, že vám tu "umyjí" hlavu:-D
No to ale nic nemění na faktu, že rcp je OK, že :-K

Vsichni chvali recept, ale kazdy ho pekl jinak. Vsichni ubirate cukr a upravujete dobu peceni a chvalite, jak je tento recept super. Takze hodnotite uplne jiny recept. Ten vas upraveny. A tento je tim padem spatny, protote je preslazeny a doba peceni nestaci. A ja tedy podle tohoto receptu pect nebudu, protoze nechci plytvat surovinami.

Výborný recept. Také DĚKUJI Použila jsem sušenky Derby a zbytek Bebe, 500 g mascarpone a sýr Philadelphia. Snížila množství cukru na 120g a OK. Pekla jsem dle rad 15 minut na 200°C a 35 minut na 120°C , na spodku trouby pekáč s vodou. Po dopečení byl dortík jako hustý puding, do druhého dne krásně ztuhl. Ozdobila jsem lesním ovocem(viz foto). Jen možná místo zakysanky na potření příště zkusím potřít šlehačkou se ztužovačem. A jak se někdo ptal, vejce jsem nevmíchávala, ale zašlehala stejně jako ostatní ingredience a :yes:

Vynikajici recept dekuji :yes: Krem jsem delala mj. ze 400g mekkeho tvarohu, 250g ricotty a 200g zakysany smetany, tak, abych vyuzila vsechen obsah kelimku a nic nezbylo, cukru jsem dala jen 120g a pekla 15 min. na 200st. a pak dalsich 35-40 min. na 120st. a je to tak dobry, ze jiny recept uz netreba hledat.

Moooc dobré. Místo BeBe jsem dala piškoty. Určitě nedělám naposledy. Dávám fotky:yes:

***** hvězdiček,od tý doby co jsem našla tento recept,jiný už nedělam:-)top.recepty

Použil jsem asi 1kg různých sýrů, na sušenkový základ lotusky a protože se mi zdají mastnější ubral jsem na másle. Cukru jsem dal méně než je zde uvedeno. Podáváno s omáčkou z lesních plodů.

Miquel: Krásná fotka..:yes:

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
cheesecake recept originál mascarpone, recepty dort chesse, cheescake, recepty chesse nepečený, cheescake recept, chesse cake, chesse cake recept, cheesecake s mascarpone, chease cake recept, chesecake, chessecake, top recepty, chiskake, cheesecake recept originál nepečený, chess cake recept, chesscake, cheesecake z mascarpone, recepty chesse, recept cheescake, nejlepší cheesecake

Suroviny:
sušenky bebe, máslo, máslo, pomazánkové máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, šťáva citronová, vejce, žloutek, smetana zakysaná, smetana zakysaná, cukr moučkový, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu