Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněný šunkový závitek zapečený v bramborových plátcích

Šunkový závitek nemusí být jen klasika s křenovou náplní nebo aspikem. V našem receptu jsme do šunky zabalily zdravého Šmakouna a to celé se upeče v županu z tenkých plátků brambor. Kořená a bylinky můžeme obměňovat dle chuti.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pipre pipre

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie643 kJ /
154 kcal
Bílkoviny23,00 g
Tuky1,85 g
Vláknina1,10 g
Cholesterol 29 mg
Sodík 577 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy10,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nastrouháme nebo nakrájíme tenké plátky šmakounu, rozprostřeme na plát šunky, okořeníme a zatočíme. Krok 2: Z oloupaného bramboru pomocí škrabky seškrábneme tenké delší plátky brambor, které omotáme kolem šunkového závitku, okořeníme, nebo jen osolíme a potřeme peroutkou smočenou v oleji. Krok 3: Vložíme do mírně olejem vymaštěné zapékací misky a v troubě upečeme dozlatova.

Zveřejněno 25. 6. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný šunkový závitek zapečený v bramborových plátcích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jP64

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný šunkový závitek zapečený v bramborových plátcích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jP64

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

určite vzkouším,ale šmakouna nemusim udělám to s Nivou nebo Hermelínem......:-p

Som zo Slovenska a mám rada túto stránku. Veľmi často si z nej pripravíme dobroty . Prosím Vás často sa stretávam so "šmakounom". U nás túto ingredienciu nepoznáme ani predavačky v v obchodoch. Čo to je ten šmakoun...z čoho sa vyrába? zaujíma ma. Na prvom obrázku v recepte mi to pripomína ako syr, alebo ako sójový výrobok. :-? Už pár krát som to chcela urobiť, lebo to vyzerá super nemám svoju webstránku :(yes: :yes:

Zita: Poznáme Šmakouna, dostaneš ho v predajniach zdravej výživy.;-)

Zobrazit starší odpověď

Janka, iste som sa už niekedy pýtala čo je to šmakoun:-p?, ale som zabudla:-O

milanko778: Jestli se ptáš na šmakouna, tak ten se vyrábí z čistého bílku tepelnou úpravou bez chemických látek a konzervantů. Konzistencí je podobný tofu (viz přidaná fotka balení šmakouna) Jinak se vyrábí jak bez příchutě, tak s příchutěmi. Já si ho při tepelné úpravě okořením podle chuti.

Zobrazit 2 starší odpovědi

já to dělám z kuřecích prs,a plním šunkou a eidamem,obalím jak řízek a všem to chutn:-p

Miroslav Bohuš:
šmakoun je speciálně upravený vaječný bílek, vyrábí se v několika příchutích ( slaných i sladkých) např. mexico s loupanými rajčaty a špetkou čili, hlívový, přírodní, sladký švestkový se skořici .. Neobsahuje tuk, cholesterol, zato má hodně bílkovin, takže se po něm v podstatě nedá přibrat a bílkovina je velmi kvalitní...No, více na www.smakoun.eu ;-)

Jana Mazurková 18. 11. 2015 18:27
dělám z kuřecího masa a dávám dovnitř sýr a salám a nivu

Miroslav Bohuš: Odkaz na peroutku dávám níže. Já mám peroutku (mašťovací štetec) z peří i tuto, která je v odkazu. http://www.pili.cz/detail.aspx?typ=58&katc=941419
Šmakoun http://www.smakoun.eu/
Adžika http://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/adzika

Miroslav Bohuš 12. 11. 2015 12:50
Chcel by som vedieť čo je šmakoun a z korenia adžitka a peroutka aj tí čo nepoznaju ľudové názvy by si to chceli spraviť.

tedy to je úžasný nápad:yes::-D jsi šikulka;-)

Děkuji za moc hezký a nápaditý recept:-K:-p:yes:

:-p:yes::yes:

No téééda, Jani, pěkný nápad a bez dlouhýho tancování v kuchyni. To já ráda. Vyzkouším. . . :-p:yes:+

:-O hezkýýýý:-!:-p:yes:

To teda valim! Super napad, a docela nizkokaloricky! Mam nutkani vyzkouset, za par dni jsem zase v CR, tak koupim Smakouna, to bude mati cubrnet, jak se da jist zdrave a napadite! Bodik.:-K

:-p:-O:-p,opravdu zajímavý experiment a určitě je dobrý :yes:,ukládám si..

:yes::yes: Já tou škrabkou jednou udělal zeleninu do polévky.Mamča na to chvilku nedůvěřivě koukala....a pak povídá : “Nedal jsi do té polévky omylem slupky ze zeleniny, že ?“:-)):-)):-)) jinak-bod:yes:

Zajímavý experiment:-p:yes: a ukládám

Bibinka: Jistě, náplň do šunky může být jakákoli, i tenčí vrstva mletého masa, v troubě se to peklo možná 25 minut, neměřila jsem čas :-) Já jsem chtěla něco rychlého, dietnějšího a šmakouuna jsem potřebovala nějak zužitkovat :-)

Super nápad :yes::yes:

teda - tvoje výtvarná invence se zas hezky projevila:yes::-))

To je hezký nápad na dietní oběd :-p:yes:

Jani, takové rychlovky jsou moc fajn, já šmakouna ještě ani neochutnala, tak bych dala mleté ochucené maso. Máme úplně stejné talíře, já teda mám jen 1 hluboký, který mi darovala kamarádka na moje polévky tady i jinde:-D: 6 :yes:

To se mi moc zamlouvá:-O:yes::-K

Moc zajímavé :yes::yes::yes:

Jani, ty si teda experimentátor...:-)):yes:

Tématické fráze:
recept šunkový aspik s bramborovym salatem, krůtí závitky zapečené v troubě, závitek a bramborem, šunkové závitky zapecene, kruti zavitky plnene vajecnou smesi, zapečené šunkové závitky, recept-urava šunky, zapečený kurecí platek se sunkou, švestkový šmakoun obrázek, šunkové závitky, šmakoun tepelná úprava, zapečený plátek se šunkou, kuřecí závitky zapečene s bramborem, plněné závitky nivou a bramborem, zapecene kuřecí závitky, tepelná úprava šunky, zapeceny plátek s bramborem, na plátkách nebo na plátcích, recept krůtí peroutka, plněný prirodni kuřecí plátek

Suroviny:
brambory, šunka, šmakoun, olej, sůl, koření na hranolky

Přidat fotografie receptu