Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Cassoulet" z PH po staročesku

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 863 kJ /
2 357 kcal
Bílkoviny223,87 g
Tuky21,77 g
Vláknina99,28 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 333 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy268,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole namočíme na 24 hodin. Uchováváme v lednici, aby nedošlo ke kvašení, příp. vyměníme 2-3x vodu. Krok 2: Druhý den přendáme zcezené fazole do PH. Krok 3: Maso nakrájíme na větší kostky (cca 5 x 5 cm), v misce smícháme sůl, pepř, bylinky, kurkumu a maso důkladně okořeníme. Krok 4: Na oleji opečeme měsíčky cibule, jemné nudličky mrkve a cukety. Jakmile začnou chytat barvu, přendáme k fazolím a promícháme. Krok 5: Na pánvi opět s trochou rozpáleného oleje restujeme zprudka maso a bobkový list. Krok 6: Jakmile se maso zatáhne, přidáme navrch k fazolím a do výpeku nalijeme trochu vody, aby se připečený výpek uvolnil. Krok 7: Rozpuštěným výpekem zalijeme fazole s masem, případně dolijeme vodou tak, aby fazole byly ponořené a maso tak do 3/4. Krok 8: Pomalíme" 8 hodin na stupeň I. Krok 9: Podle chuti dosolíme a dopepříme.

Zveřejněno 29. 6. 2015

Poznámka autorky isindy

V originálním postupu se jídlo několik hodin až dní peče, přidává se konfit, zapéká se strouhánka, která tvoří krustu a 6x se naruší atd...vím...proto "cassoulet" v úvozovkách :)

Originál byl jen inspirace, zbytek je bohapustá improvizace...

Pokud bych doma našla, přidala bych pomalit i kusy klobásy, ale nenašla jsem, asi byl někdo rychlejší :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Cassoulet" z PH po staročesku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QRK5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Cassoulet" z PH po staročesku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QRK5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jedním slovem - bomba! :yes: Bylinky jsem nedala sušené, ale čerstvé, a přidala jsem i ty klobásky. Příště vypustím cuketu, zcela se tam ztratila, ale jinak to je opravdu naprosto vynikající dlabanec. ;-) Moc děkuju za recept, ten u nás tedy nezapadne.

Dóst dobrý.:yes:

co je konfit? děkuji

Moc pěkné:-p:yes:

Tématické fráze:
recept cassoulet, cassoulet recept, cašsoulet, krůtí konfit, krůtí cassoulet, casoulet, hovězí cassoulet, selský dlabanec, kasulet, cassolulet, casulet, recept na cassoulet, recepty na burgunsku klobasku sk, top recepty z ph, rcept na cassoulet, králík cassoulet, hovezi licka po starocesku, krůtí cassoulet s fazolemi, vepřová líčka po staročesku, casoúlet v pomalem hrnci

Suroviny:
fazole bílé, maso vepřové, mrkev, cibule, cuketa, rozmarýn sušený, sušená bazalka, kurkuma, koriandr, bobkový list, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu