Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka Rondo

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

SvetCukraru.cz SvetCukraru.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 116 kJ /
3 852 kcal
Bílkoviny85,43 g
Tuky64,01 g
Vláknina31,60 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 275 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy717,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka na řídkou kašičku – kvásek. Ten necháme vzejít na teple. Krok 2: Přidáme cukr, mouku, kakao, vlahý tuk a mléko, ve kterém jsme rozpustili sůl a rozkvedlali vejce. Krok 3: Vypracujeme vláčné, měkké těsto. Krok 4: Když těsto vykyne, zpracujeme je do žádaných tvarů. Z tohoto těsta pečeme bábovku. Krok 5: Těsto plníme jen do dvou třetin formy Rondo, neboť kynutím i pečením bábovka nabude. Krok 6: Bábovku pečeme ve středně teplé troubě ¾ hodiny. Krok 7: Vpíchnutím tenkého dřívka se přesvědčíme, zda je propečená. Krok 8: Po vyjmutí z trouby necháme bábovku asi 5 minut prochladnout, pak přiložíme na formu drátěnou podložku a bábovku na ni opatrně překlopíme. Krok 9: Když ji překlopíme na talíř, přilepí se. Nejde – li bábovka vyklopit, pokryjeme formu vyždímanou utěrkou. Krok 10: Bábovku za horka hodně cukrujeme.

Zveřejněno 2. 7. 2015

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka Rondo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nPl5

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka Rondo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nPl5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

hosta: super, to mne nenapadlo, ze pres pridani se i samze:-)

SvetCukraru.cz: pokud jste sami přidali, můžete i sami smazat;-) přes menu "přidat fotku"

alena.kyp: velmi vam dekuji za upozorneni, fotografii jsme dostali jako puvodni. Uz jsem pozadal administratora o smazani.

Ten je spravne, mam to tak radeji:-) nekdo to nahrazuje smetanou...

SvetCukraru.cz: :-) ještě tedy k tomu tuku, ten je správně? Jak píšu, přibližně stejné množství (poměr k mouce) je ho v toustovém chlebu.

Dámy, samozřejmě máte pravdu, nemělo být 3-5, ale 35:-) Chybka se vloudí....:-8

cathleen: taky se mi to nezdá :-? Ale jinak forma je skvělá, nemůžu si ji vynachválit :yes:

Formu Rondo mám už asi 4 roky, pořád se mi líbí:-)
Nemáš špatně opsaný recept? Na téměř půl kila mouky (a hořké kakao) 1,5-2 lžíce cukru a tuku asi jako v toustovém chlebu:-? Jiné kynuté bábovky bývají "doslazené" náplněmi, tady žádná není.

Tématické fráze:
svetcukraru.cz, forma babovky rondo, kdyz nejde vyklopit bábovka, rondo, mouka, bábovková forma rondo, recept rondo, cukrujeme bábovku za horka, bábovku vyklopit za horka n, cukrujeme babovku, babovka s pul kila mouky

Suroviny:
mouka hladká, cukr, tuk, vejce, droždí, sůl, mléko, kůra citronová, vanilka, kakao

Přidat fotografie receptu