Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 309 kJ / 1 986 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,03 g |
| Tuky | 22,54 g |
| Vláknina | 20,18 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,41 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 371,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušená rajčata si hodinu předem namočíme do vlažné vody, pak je scedíme, osušíme a pokrájíme na menší kousky.
Krok 2: Těsto je řidší, vymíchávám ho robotem - k prefermentu přidáme zbytek surovin a vymísíme hladké těsto (pokrájená rajčata přidáme až zcela nakonec mísení. Stěrkou, namočenou v oleji pak těsto vyškrábneme na pomoučený stůl.
Krok 3: Omoučenýma rukama těsto roztáhneme do stran a poskládáme (jako když překládáme kváskové těsto na chleba) a snažíme se nezapracovat do těsta moc mouky navíc - pomůže dobrá stěrka nebo špachtle. Poskládané ho uložíme do olejem lehce vymazané misky a necháme 30 minut odpočinout.
Krok 4: Po odpočinku těsto vyklopíme na stůl a roztažení a skládání si zopakujeme (těsto se hezky zpevní a mnohem méně lepí). Složené ho znovu uložíme do olejem vymazané mísy a necháme asi hodinu kynout.
Krok 5: Vykynuté těsto vyklopíme na stůl - pracujeme opatrněji, abychom z něj vymačkali co nejméně vzduchových bublin, natáhneme trochu do délky a kartou nebo nožem nakrájíme na 8 kusů.
Krok 6: Nakrájené bulky uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií, necháme nakynout, pak postříkáme vodou z rozprašovače a upečeme v troubě, dobře vyhřáté na 230°C/asi 20 minut.
Zveřejněno 8. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tečkované bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ORkR
Moje poznámka
Tečkované bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ORkR
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 16 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 17 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 19 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 42 minutami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 1 hodinou
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 1 hodinou
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 2 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 3 hodinami
Bramboračka
danal před 4 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 12 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 15 hodinami
Tématické fráze:
teckovane hrnce,
bulka s olivami
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
droždí čerstvé,
voda,
sůl,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
mák,
rajče sušené,
droždí
Komentáře (9)