Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tečkované bulky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 309 kJ /
1 986 kcal
Bílkoviny64,03 g
Tuky22,54 g
Vláknina20,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy371,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušená rajčata si hodinu předem namočíme do vlažné vody, pak je scedíme, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Krok 2: Těsto je řidší, vymíchávám ho robotem - k prefermentu přidáme zbytek surovin a vymísíme hladké těsto (pokrájená rajčata přidáme až zcela nakonec mísení. Stěrkou, namočenou v oleji pak těsto vyškrábneme na pomoučený stůl. Krok 3: Omoučenýma rukama těsto roztáhneme do stran a poskládáme (jako když překládáme kváskové těsto na chleba) a snažíme se nezapracovat do těsta moc mouky navíc - pomůže dobrá stěrka nebo špachtle. Poskládané ho uložíme do olejem lehce vymazané misky a necháme 30 minut odpočinout. Krok 4: Po odpočinku těsto vyklopíme na stůl a roztažení a skládání si zopakujeme (těsto se hezky zpevní a mnohem méně lepí). Složené ho znovu uložíme do olejem vymazané mísy a necháme asi hodinu kynout. Krok 5: Vykynuté těsto vyklopíme na stůl - pracujeme opatrněji, abychom z něj vymačkali co nejméně vzduchových bublin, natáhneme trochu do délky a kartou nebo nožem nakrájíme na 8 kusů. Krok 6: Nakrájené bulky uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií, necháme nakynout, pak postříkáme vodou z rozprašovače a upečeme v troubě, dobře vyhřáté na 230°C/asi 20 minut.

Zveřejněno 8. 7. 2015

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tečkované bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ORkR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tečkované bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ORkR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Zajímavá inspirace:-O, jsou jako malované:-p+:yes:

Díky :-8 je to už starší recept a tehdy jsem do něj přidala i pár nasekaných lístků medvěda (ale nejsou tam potřeba):-p

Vypadají skvěle:-p:yes: Mám rcp. na podobné těsto a dělám je s olivami nebo feferonkami.

:yes: další krásná inspirace

Hned bych si dala ;-):-p

Prekrasne bulky!

To musí být dobrota:-p:yes:+

Obdivujem tvoje tvorenie...:yes:

Tématické fráze:
teckovane hrnce, bulka s olivami

Suroviny:
mouka hladká, voda, droždí čerstvé, voda, sůl, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, mák, rajče sušené, droždí

Přidat fotografie receptu