Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí kýta špikovaná spišskými párky

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5 ( podľa veľkosti mäsa )

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 358 kJ /
803 kcal
Bílkoviny42,13 g
Tuky56,77 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 2,31 g
Sůl5,60 g
Sacharidy28,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso prešpikujeme párkami a po celom povrchu osolíme a okoreníme. Krok 2: Previažeme špagátom, aby držalo tvar. Krok 3: Do pekáča narežeme na kolieska cibuľu, na kúsky stopkový zeler a na pásiky papriku. Na tento základ uložíme mäso. Krok 4: Podlejeme vodou a zakryté pečieme cca 1 hod, podľa veľkosti mäsa, kým nie je mäkké. Priebežne kontrolujeme a v prípade potreby podlievame horúcou vodou tak, aby sme mali dostatok šťavy. Krok 5: Mäkké mäso vyberieme a šťavu rozmixujeme. Dochutíme horčicou a podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Krok 6: Mäso narežeme na plátky a prelejeme šťavou. Podávame s ryžou, tarhoňou alebo podľa svojej chuti.

Zveřejněno 9. 7. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta špikovaná spišskými párky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3GvA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta špikovaná spišskými párky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3GvA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

cecilka: :-) Cecilka, radšej by som použila pór ako špargľu. Určite nič nepokazíš. ;-):-D

Hneď ako prídem domov, urobím. Ale stopkový zeler určite nezoženiem:-// a hádam nič nepokazím, keď ho nahradím pórom, prípadne konzervovanou špargľou:-?
P.s. :-D:-D:-D:-D som sa na "výzore" prešpikovaného mäsa v surovom stave. Kým som zaostrila, zdalo sa mi, že je to zrkadlový obraz v "drieku" prerezaného kurčaťa:-D:-D:-D:-D. Trčiace párky mi pripadali ako stehienka.:-D:-D:-D

Terezko, lákavý recept. Ovšem u nás jehněčí vidím tak na svátky:-S

Tématické fráze:
jehněčí kýta recept, jehněčí maso recepty kýta, jehněčí kýta, recepty jehněčí kýta, jehněčí recepty, jehněčí kýta recepty, recept na spišskou pečeni, kýta s párkem, jehněčí kýta video

Suroviny:
kýta jehněčí, párky, cibule, paprika čerstvá červená, celer řapíkatý, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu