Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 141 kJ / 4 575 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 234,02 g |
| Tuky | 212,92 g |
| Vláknina | 36,64 g |
| Cholesterol | 419 mg |
| Sodík | 6,72 g |
| Sůl | 16,45 g |
| Sacharidy | 414,03 g |
Postup přípravy
Do hrníčku s mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a v teple necháme vzejít kvásek. Místo mléka můžeme použít i vlahou vodu. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přilijeme kvásek, vodu a olej a vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí k míse, ani k vařečce. Vypracované těsto dáme na pomoučený vál a ručně ještě hněteme, aby bylo těsto hladké. Jestliže se těsto lepí, přidáme mouku. Potom je vložíme zpět do mísy, posypeme moukou, aby neokoralo a přikryté čistou utěrkou je necháme v teple vykynout, až zdvojnásobí svůj objem (přibližně 2 hodiny). Po vykynutí těsto ručně nebo válečkem zpracujeme do požadovaného tvaru. Krok 2: Obložení pizzy:
Těsto dáme na pečicí papír na plech a rozválíme je na obdélník (nebo kotouč, jak je libo - uvedené těsto vyjde na dva obdélníkové plechy);po celé ploše těsta rozetřeme rajčatový protlak (3 - 4 lžíce, a protlak italský v krabičce). Krok 3: Základ posypeme nastrouhanou mozzarellou - já použil španělské sýry - 4 druhy z kravského, ovčího a kozího mléka (Tapas de Queso, sýry: Don Bernardo manchijego viejodo, Gran Capitán curado, Gran Capitán semicurado, El Ventero). Krok 4: Na strouhaný sýr položíme plátky šunky cca 75 g na každý plech). Krok 5: Další vrstva bude 1 menší žlutá cuketa a 1 menší zelená cuketa - pokrájené (postrouhané) na tenké kotoučky; rozprostřeme na šunku; 1 červená cibule nařezaná na kroužky; následuje vrstva na tenké lupínky postrouhaných žampiónů, asi 75 g na plech;2 lžíce sušené bazalky;pokapeme 1 - 2 lžícemi olivového oleje. Krok 6: Vložíme do trouby, roztopené na 250°C, asi po 15 minutách (tedy asi 5 minut před koncem) pečení posypeme strouhaným sýrem parmazánem. (Gran Motravia) a celkem pečeme ne déle než 20 minut. Pekáč vytáhneme z trouby a hned krájíme (kolečkovým kráječem na pizzu) a ještě horké podáváme.
Zveřejněno 13. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pizza s cuketou, šunkou, žampiony atd...
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JRjg
Moje poznámka
Pizza s cuketou, šunkou, žampiony atd...
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JRjg
Nejnovější recepty
Belgické lanýže
Přidáno před 1 hodinou
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 2 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 2 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 5 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 10 minutami
Tvarohová štola
[email protected] před 52 minutami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 1 hodinou
Koňakové košíčky
kvetka před 2 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 3 hodinami
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 4 hodinami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 4 hodinami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 4 hodinami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 4 hodinami
Tématické fráze:
pizza s cuketou,
cuketa pizza,
pizza cuketa,
postup obložení pizzy,
cuketa na pizzu,
pizza s cujetou,
pizza z cuketou,
recept na pizzu s cuketou,
pizza s cuketou a houbami,
pizza s cuketou a houbami,
žlutá cuketa se žampiony,
pizza s cuketou,
příprava žampionu na pizzu,
úizza s žampiony,
pizza s žampiony a sýrem,
pizza se šunkou a rajčaty,
pizza s nastrouhanou cuketou,
recepty s postrouhanou šunkou,
kravské žámpiony,
pizza cuketa recept
Suroviny:
mouka hladká,
droždí,
cukr,
sůl,
voda,
protlak rajčatový,
sýr mozzarella,
šunka,
žlutá cuketa,
cuketa,
cibule červená,
žampióny,
sušená bazalka,
olej olivový,
sýr parmazán strouhaný
Komentáře (2)