Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrem plněné žampionové košíčky

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

frejka55

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 091 kJ /
2 412 kcal
Bílkoviny65,18 g
Tuky159,53 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 1,27 g
Sůl2,71 g
Sacharidy173,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Proti klasickým plněným žampiónům mají tyto kousky pečené v kabátku z lístkového těsta neoddiskutovatelnou výhodu: Svůj pohledný tvar si udrží i při tepelné úpravě. Sice jejich příprava prověří pevnost vašich nervů a zručné ruce, nicméně výsledný dojem stojí za to: Nejprve každou houbu oloupejte a zbavte nožky, poté ji obtočte proužky těsta po obvodu a následně je „přetáhněte“ na vrchní stanu kloboučku, která bude ovšem dole. Zároveň je k povrchu houby přitlačte, aby vznikla pohledná mistička (košíček), kterou naplníte dle našeho receptu. A až vše upečete, hostům předložíte fantasticky vyhlížející kousky, jež zaujmou nevšední chutí. Krok 2: JAK NA TO KROK ZA KROKEM: kloboučky žampiónů sloupněte a vykrojte z nich nožky. Krok 3: Vše po obvodu obtočte a rovněž zdola je pak obalte tenkými proužky lístkového těsta, jež jste nakrájeli rádýlkem z rozváleného velkého plátu. Získat musíte pohledné mističky (k hlavičkám zároveň těsto přitiskněte). Krok 4: Sardelovou pastu (mohou být sekané sardelky) utřete se sýrem a nasekanými bylinkami, směs dobře propracujte vidličkou a lžičkou ji naložte do žampiónových mističek. Krok 5: Do středu náplně vtlačte vždy polovinu červeného rajčátka, jež obtočíte sardelkou. Krok 6: Okraje každé mističky obalené těstem potřete krátce prošlehaným vejcem a na plechu s papírem na pečení kousky v troubě vyhřáté na 180 °C upečte (cca 20 minut). Krok 7: Po vyjmutí z trouby je hned podávejte. Krok 8: NÁŠ TIP: plněné košíčky můžete tepelně upravit nejen klasicky v troubě, ale rovněž přímo před zraky hostů na grilu, tzv. nepřímým způsobem grilování pod poklopem. Krok 9: Realizátorka receptu: Marcela Matyáčová, popis: Tamara Dobrovolná, editor: Jaroslav Volný

Zveřejněno 23. 7. 2015

Poznámka autora frejka55

Podrobný fotonávod jak na to krok za krokem včetně náplně najdete ZDE: http://www.hobbymanie.tv/clanek/predkrmy-syrem-pln...

Nejnovější recepty z naší dílny najdete ZDE:

https://www.facebook.com/nejrecepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrem plněné žampionové košíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6j4V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrem plněné žampionové košíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6j4V

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

v jednoduchosti je krása;-) a najmä v týchto horúčavách:-// pekne skombinované ingrediencie, určite tvoj recept vyskúšam:-)):yes::yes::yes:

parádní a hlavně ty fotky. ten postup toto jídlo mám moc rád :yes:

Tématické fráze:
plněné žampiony pečené v troubě, žampiony plněné sýrem, nejrecepty.com, plněné pečené žampiony, plněné košíčky, nejrecepty cz žampiony, pecene zampiony plněné sýrem, nejrecepty.sk, plněné pečené žampiony v troubě, plnene zampiony na gril syrem, plněné žampiony a pečené v troubě, žampióny plněné sýrem na grilu, plněné žampiony, plněné košíčky z tousty, žampiony s kozím sýrem, košíček plněný kozim syrem, žampiony pečené na kameni, plněné žampiony pečené v troubě se syrem feta, plněné žampiony kozím sýrem, zampionove plnene hlavicky

Suroviny:
žampióny, těsto listové, pasta sardelová, sýr tavený, pažitka, bazalka čerstvá, tymián, rajče cherry, sardinky v oleji, vejce

Přidat fotografie receptu