Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Studená polévka z pečených rajčat s lososem

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Simply Food Simply Food

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 573 kJ /
1 093 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky97,52 g
Vláknina9,64 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy41,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata překrojte na polovinu. Položte je na plech řezem nahoru, posypte natrhanými lístky bazalky a plátky česneku, vše zalijte olivovým olejem a dejte na hodinu a půl do trouby rozehřáté na 140 stupňů. Rajčata upečte do měkka, pokud se vám začnou pálit, stáhněte teplotu. Krok 2: Z upečených rajčat posbírejte lístky bazalky Pokud máte čas a chuť, z rajčat sloupněte slupku, ale není to nutné. Krok 3: Z chleba vydrobte střídku, tu zalijte octem a trochou vody, aby se úplně rozmočila. Krok 4: Rajčata společně s olejem a česnekem přendejte do vhodné nádoby k mixování, přidejte rozmočený chleba, oregano a šalotku nakrájenou na jemno. Krok 5: Vše zalijte vodou a mlékem a rozmixujte dohladka. Krok 6: Polévku osolte a opepřete dle chuti a nechte dokonale vychladit.
Podávejte ve sklenicích se lžící kysané smetany, kouskem lososa a opečenou kůrkou chleba.

Zveřejněno 24. 7. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Studená polévka z pečených rajčat s lososem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vkr0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Studená polévka z pečených rajčat s lososem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vkr0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
studená polévka z rajčat, studené polévky, rajčat s česnekem za studena, mixovaní rajčat, polevka z pecenych rajcat bez smetany, recepty z pečených rajčat, studená polévka z pečených rajčat, rajčatová polévka z čerstvých rajčat za studena, anything

Suroviny:
rajče, česnek, bazalka čerstvá, olej olivový, sůl, pepř, cibule šalotka, koření oregáno čerstvé, chléb žitný, ocet vinný červený, mléko, voda, smetana kysaná, losos uzený

Přidat fotografie receptu