Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinky v oleji (bazalka, oregano)

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené lístky bylin vrstvíme do malé sklenice s trochou oleje na dně, každou vrstvu lehounce posolíme (jen pár zrnek soli) a prokápneme olejem. V naplněné sklenici byliny do druhého dne zatížíme (použila jsem paličku hmoždíře), pak doplníme olivový olej, dobře protřepeme, ať se zbavíme i posledních vzduchových bublin a zavřeme.

Zveřejněno 25. 7. 2015

Poznámka autorky cathleen

Aby mi bylinky nevystupovaly nad hladinu, přidržela jsem je pod hrdlem skleničky zalomeným stonkem oregana. Skleničku mám uloženou v lednici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinky v oleji (bazalka, oregano)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zoyZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinky v oleji (bazalka, oregano)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zoyZ

Marie

Komentáře (12)

Ja asi nenalozim nic, protoze ta moje bazalka nestaci ani dorustat, stacim ji konzumovat. To je moje nejoblibenejsi bylinka.:-p

Letos ty bylinky taky tak naložím, když už je tak poctivě zalévám celé léto:yes:

Tak mám hotovo, byla to rychlovka;-);-);-)přidala jsem Ti fotku a posílám bodíka;-);-)

Chtěla jsem se optat, jestli můžu použít i jiný olej a a teď až dole vidíš, že Špagi používá i slunečnicový, tak jdu teda do toho, ať tu bazalku nějak upotřebím;-);-);-);-)

To se mně moc líbí:yes:+

cathleen:díky moc;-):yes:tak taky něco naložím;-)zkusit se má vše,že;-)

Já se chystám za chvíli na šalvějový a rozmarýnový olej - ten i na rybičky :-p a tam teda přidám i pár zrnek soli podle tebe :yes::yes:

Simona Skolakova: plánuji použití na pizzu - jak lístky, tak pokapat voňavým olejem před pečením:-8

spagetka:díky moc,já vím ptám se jako malé dítě:-8;-),ale ještě jsem ochucený olej neměla,tak s tím nemám zkušenost,ale líbí se mi to;-)

Simona Skolakova: Simi, určitě i do vařených jídel, ten olejíček máš právě ovoněný a ochucený těmi bylinkami, takže prostě využití jak v teplé tak studené kuchyni. Jo, já pak po určité době, když už se mi bylinky nelíběj, je vyndám a používám jen ten olej, ale uskladnění je lepší v chladu, to jo.

To se mi líbí;-):yes:taky mám bylinky na zahradě;-)a jen se zeptám:-8,použití pak je do salátu a nebo se dá použít i do vařeného jídla;-)

Dělám stejně s různými bylinkami, jen používám slunečnicový olej, ale vidíš, sůl nedávám. Hm, zkusím se solí, ona to dochutí.

Tématické fráze:
bazalka v oleji, bylinky v oleji, bazalka uskladnění, bazalka v olivovém oleji, jak uskladnit bazalku, uskladnění bazalky, bylinkové oleje, bylinky v olivovem oleji, bazalka v soli, oregáno použití v kuchyni, bazalka použití v kuchyni, bylinné oleje recept, recept bazalka v oleji, olivovy olej s bazalkou, použití bazalky v kuchyni, bazalka s olejem, bazalka nalozena v oleji, uskladnění bylinek, bazalka - uskladnění, jak uskladnit oregano

Suroviny:
bazalka čerstvá, koření oregáno, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu