Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí cannelloni plněné pečeným lilkem, ricottou se žampiony, s rajčatovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 15 min

55 min (40 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 669 kJ /
1 116 kcal
Bílkoviny46,94 g
Tuky49,04 g
Vláknina14,94 g
Cholesterol 359 mg
Sodík 271 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy114,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejte na 180˚C. Plech vyložte pečícím papírem. Krok 2: Lilek nakrájejte podélně na tenké plátky (silné asi 0,5cm), lehce osolte z každé strany, rozložte je vedle sebe na plech a lehce popepřete čerstvě mletým pepřem. Krok 3: Dejte péct na 12 minut (dokud nebude lilek měkký). Krok 4: Z vejce, mouky a trochy vody vypracujte pružné a hladké těsto, které necháte ve fólii chvíli odpočinout. Krok 5: Připravte si náplň do těstovin: na nepřilnavou pánev nalijte olej a orestujte šalotku dozlatova. Krok 6: Přidejte žampiony, lehce osolte a opékejte asi 5 minut do změknutí. Krok 7: Minutu před koncem vaření přidejte česnek. Krok 8: Nechte zchladnout. Krok 9: Poté smíchejte s ricottou. Krok 10: Na omáčku si rozehřejte pánev, nalijte na ní 1 polévkovou lžíci olivového oleje a přidejte šalotku. Krok 11: Restujte dozlatova. Krok 12: Přidejte drcená rajčata, osolte, lehce opepřete a nechte provařit. Krok 13: Přidejte bazalku. Krok 14: Rajčata nakrájejte na tenké plátky a poskládejte na dno pekáčku. Krok 15: Dejte vařit vodu do velkého hrnce. Krok 16: Troubu předehřejte na 220˚C. Krok 17: Z těsta vyválejte tenký plát, z něhož vykrajujte obdélníky cca 10x7cm. Krok 18: Plátky vložte do vroucí osolené vody. Doporučuji vařit cca po 5 kouscích. Krok 19: Po dvou minutách těstoviny vyndejte z vody a nechte na talíři trochu vychladnout. Krok 20: Na každou těstovinu položte opečený lilek a zařízněte tak, aby byl stejně dlouhý s plátem těstoviny. Krok 21: Podélně ke kraji nandejte trochu náplně a stočte canellonu. Krok 22: Cannelloni skládejte do pekáčku těsně vedle sebe. Krok 23: Polijte omáčkou, posypte podle chuti nastrouhaným parmezánem a dejte na 15 minut zapéct.

Zveřejněno 26. 7. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí cannelloni plněné pečeným lilkem, ricottou se žampiony, s rajčatovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5g4K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí cannelloni plněné pečeným lilkem, ricottou se žampiony, s rajčatovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5g4K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
canelloni s lilkem, caneloni s zampiony top recepty, caneloni žampiony, plněné těstoviny ricota, caneloni s rajčatovou omáčkou, zampiony lilek, recept na cannelloni, plněné canelloni s riccotou zapečené s rajčaty, napln do canellonu, canelloni s mozzarelou a rajčatovou omačkou, cannelloni recept houby, špagety s ricottou a žampiony, plněné nudle ricotou v rajčatové omáčce, domaci caneloni, caneloni se spenatem a ricotou a rajcatovou omáčkou, caneloni s ricotou a rajcatovou omackou, plněné canelloni riccotou, žampiony plněné ricotou, plněné cannelloni riccotou, plněné cannelloni ricotou

Suroviny:
vejce, mouka hladká, voda, lilek, sůl, pepř mletý, sýr ricotta, žampióny, cibule šalotka, česnek, olej olivový, sůl, rajče drcené, cibule šalotka, olej olivový, bazalka čerstvá, sůl, pepř mletý, rajče, parmazán

Přidat fotografie receptu