Velikonoční bába
Ochutnejte toto zvláštní velikonoční pečivo. Každý kousek této neobvyklé dobroty je vzpomínkou na staré receptury, které se dědily po generace. Vzpomínka na dávné časy zahřeje u srdce a potěší každého pamětníka.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 150 kJ / 1 948 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,02 g |
Tuky | 68,42 g |
Vláknina | 10,60 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 1,98 g |
Sůl | 4,56 g |
Sacharidy | 222,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí. Přidáme lžíci mouky a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Pekáček vymažeme sádlem. Vařená vejce oloupeme. Uzené maso nakrájíme na špalíčky. Klobásku nakrájíme na kolečka.
Krok 3: Mouku prosejeme, přidáme máslo, žloutky a kvásek. Vypracujeme těsto.
Krok 4: Na dno pekáčku dáme vařená vejce, špalíčky uzeného masa a klobásku, nakrájenou na kolečka. Na to dáme těsto a necháme vykynout.
Krok 5: Po vykynutí vložíme pekáček do trouby a pečeme dozlatova.
Zveřejněno 30. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční bába
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwqG
Moje poznámka
Velikonoční bába
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwqG
Nejnovější recepty
Cuketová polévka v kuřecím vývaru s hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 21 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 22 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno 29. 1. 2025 12:01
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno 29. 1. 2025 11:41
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno 29. 1. 2025 11:30
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Neregistrovaný před 6 minutami
Koláč z ricotty a tvarohu
Neregistrovaný před 9 minutami
Drožďová polévka s pórkem
MyEETT před 12 minutami
Koprová omáčka
Neregistrovaný před 20 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 27 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 30 minutami
Palačinkové mističky
Neregistrovaný před 34 minutami
Maminčiny koblihy
Neregistrovaný před 34 minutami
Perník od pí. Fidranské
Neregistrovaný před 39 minutami
Dýňová marmeláda a pyré
Neregistrovaný před 40 minutami
Tématické fráze:
velikonoční plecovník,
velikonocni pochoutky,
plecovník recept,
baba,
baba.mail,
baba velkonocni,
plecovniky,
patizonová nádivka,
recept na plecovníky,
recept na plecovník,
recept bába,
velokonocni baba,
plecovnik,
plecovník z listového těsta,
velikonoční nádivka po italsku,
velikonoční recepty,
recepty plecovník,
velikonocni nadivka z kvásku,
zapečene klobasy plecovnik,
kvásek na plecovník
Suroviny:
mouka polohrubá,
žloutek,
droždí,
mléko,
máslo,
maso uzené,
klobása uzená,
vejce,
sádlo
Komentáře (5)