Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřestový koláč II.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Náročný

Suroviny

Porce: Forma o průměru 21 cm

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 120 kJ /
2 419 kcal
Bílkoviny62,88 g
Tuky163,04 g
Vláknina13,54 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 988 mg
Sůl2,54 g
Sacharidy168,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovesné vločky vložte do nožového mixéru spolu s máslem a mixujte, dokud se nezačne hmota spojovat a lepit se. Krok 2: Poté přendejte vločky s máslem do mísy, přidejte oba druhy mouky, kypřící prášek, žloutek a sůl a prohněťte. Krok 3: Zpracované těsto zabalte do fólie a nechte alespoň ½ hodiny v lednici. Krok 4: Otrhejte lístky tymiánu. Krok 5: V míse smíchejte suroviny na náplň. Krok 6: Chřest ukrojte tak, aby se vám vešel do formy. Krok 7: Zbylé konce nevyhazujte. Nakrájejte je na cca 1 cm silné plátky. Krok 8: Troubu předehřejte na 180˚C. Krok 9: Dno koláčové formy vyložte pečicím papírem. Těsto namačkejte do formy. Vytvořte cca 2-3 cm vysoké okraje. Můžete si k vytlačování těsta pomoci dnem sklenice. Krok 10: Na těsto nalijte náplň a stonky i kolečka chřestu rozložte na povrch. Krok 11: Vložte koláč do trouby a pečte cca 1 hodinu.

Zveřejněno 5. 8. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestový koláč II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vkv0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestový koláč II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vkv0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
chřestovy koláč, chřestový koláč top recept, vytlčování těsta

Suroviny:
vločky ovesné, máslo, mouka celozrnná, mouka hladká, žloutek, prášek do pečiva, sůl, chřest zelený, smetana zakysaná, vejce, parmazán, tymián, česnek sušený, sůl

Přidat fotografie receptu