Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé bramborové knedlíky

Rychlá varianta oblíbených bramborových knedlíků z horkých vařených brambor potěší jednoduchostí přípravy. Chutný přílohový knedlík bude ladit s masem i jen tak omaštěný a posypaný cibulkou. Vyzkoušejte ho.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Andulka 53 Andulka 53

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 368 kJ /
2 717 kcal
Bílkoviny81,43 g
Tuky13,84 g
Vláknina37,83 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 170 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy547,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Poté je dáme vařit do vody, do které jsme dali 2 až 3 lžičky soli. Vaříme 20-25 minut. Krok 3: Do většího hrnce dáme vařit vodu na knedlíky. Krok 4: Brambory scedíme, nasypeme je do větší mísy a řádně rozšťoucháme na kaši. Krok 5: Přidáme dětskou krupičku, mouku, vejce a vše rychle spojíme. Poté vytvarujeme 4 knedlíky, které dáme vařit do vroucí vody. Za 25 minut by měly být hotové.

Zveřejněno 26. 7. 2015

Poznámka autorky Andulka 53

Knedlíky je třeba prvních 5 min občas podebrat vařečkou ode dna a hlavně, jakmile se začnou vařit, tak ztlumit plamen, aby jen probublávaly. Jinak by se rozvařily. Toto těsto používám i na plněné knedlíky, jen se vaří kratší dobu. Jsou opravdu rychlé, přeji, aby se vám povedly.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé bramborové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QR8L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé bramborové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QR8L

Marie

Komentáře (31)

Bramborové knedlíky mě učil vařit můj tatínek před více než 60 lety. Podobně jako z tohoto receptu. V té době jsme vychladlé brambory mačkali přes mačkadlo, později strouhali. Dělaly se výhradně z hrubé mouky s přidáním dětské krupičky. Když se přestaly lepit, byly hotové. Později je moje maminka vylepšila přidáním prášku do pečiva, byly nadýchanější.
Dost mě trápí, když čtu vaše komentáře / a čtu je poctivě a ráda / plné hrubých chyb. Proboha copak po sobě ty zprávy nečtete, než je vypustíte do světa?:-*

oring: A to je prosím co? Kdo ty zásady stanovil? Kdesi v trezoru sice existuje původní recept na dort Sacher, ale na bramborové knedlíky asi sotva! :-Q Recepty přece nejsou zákon a každý si může vařit, jak je mu libo. A dokonce může své zkušenosti šířit dál! :-O

Dajda: notujte si tu jak chcete. Je to proti zásadám jejích výroby.

Dajda: :-)napsala jste to velice dobře, Říká se, že i očima se jí. Myslím, že vzhledově vypadají dobře a co je hlavní, chutnají. Dělají je tak i naši mladí. Všichni tři jsou spokojený. Tím ale nechci říct, že musí chutnat všem. ????????????

Andulka 53: A to je přece to hlavní, aby knedlíky chutnaly! :-D A je úplně jedno, jestli jsou bramborové nebo krupicové. Když jsem s bramborovými knedlíky začínala, připravovala jsem je v naprosto stejném poměru surovin, jen jsem brambory strouhala. Krásně jsem se to naučila a dneska dělám několik druhů bramborových knedlíků jak z hlediska použitých surovin, tak tvaru. ;-)

Andulka 53: S tou vodnatostí brambor asi máte pravda. Doma používáme téměř 100% Red Anna, a tyto problémy nemáme.

oring: děkuji za váš komentář. Je to váš názor, který vám neberu. Knedlíky nám i více lidem chutnají. Tu mouku jsem tam připsala hlavně z toho důvodu, že některé brambory jsou více vodnaty. Nikdo vás nenutí, aby jste tento recept vyzkoušel.

Petr Mesi: I já si myslím s pravděpodobností hraničící s jistotou, že jakýchkoli mouk může být v bramborovych knedlicích max. 20% a to je hodně. V opačném případě už přestávají být bramborové.

Petra Dvor.:Petro jsem ráda že se ti povedli a chutnali. Diiiky i za krásnou fotecku. Vypadají skvěle.

Dobrý den, přidávám fotečku. Nemám je tak hezké jako vy ????, ale jsou moc dobré. :yes:

macek58: také dělám, jsou výborné...ani nešpiním další kus nádobí ( mísu), z uvařených do hodně měkka brambor sliji vodu klasicky přes pokličku, prošťouchám, nechám odejít horkou páru, přidám vejce, krupičku, mouku nedávám vůbec, v létě trochu Solamylu, ev. pro barvu špetku kurkumy...Recept má dvě úskalí. Moc krupičky - rozptyl je podle kvality brambor a velikosti vejce dost velký - 500 g na kilo brambor je dle mých zkušeností moc, když hmota vypadá, že by to ještě trochu krupičky chtělo, tak to už právě ne, od 400 g bych už byla opatrná... Voda v kastrolu na vaření už musí vřít, knedle nesmí stát, těsto řídne...Chce to trochu plechové ruce, můžeme si pomoci vyklopením těsta na vál posypaný krupičkou, ale já šoulám knedle rovnou v ruce a vkládám do vařící vody, pak plamen stáhnu...
:yes: za vytažení receptu

Tyhle knedlíky vařím už víc jak 30 let. Jsou výborné a hlavně opravdu rychlé.:yes::-D

dobrý den,celý život vařím knedlíky v páře,nerozvaří se a ani když na ně zapomenete nic se nestane

:-*děkuji,jsou opravdu výborné..jen jsem malinko chtěla vylepšit a vmíchala jsem jeden syrový brambor najemno str.,vařím vždy v páře,byly výborné,ale příště už bez pokusů..:-D

V tom množství brambor se ta krupicka (dětská)úplně ztratí.Rozhodně nikomu nenutim,aby je dělal.Záleží jen a jen na vas.:-S

Tématické fráze:
bramborové knedlíky z horkých brambor, bramborové knedlíky z teplých brambor, bramborové knedlíky od babičky, bramborový knedlík z horkých brambor, bramborový knedlík recept, bramorové knedlíky, bramborový knedlík z teplých brambor, knedliky z horkych brambor, bramborové knedlíky recept, bramborový knedlík, recept z horkých brambor knedliky, recept na bramborové knedlíky, recept bramborové knedlíky z horkých brambor, knedliky z teplych brambor, bramborové knedlíky, rychly vyborny bramborovy knedlík, bramborovy knedliky kouly, rychle bramborove knedliky plnene, bramborovy knedlik petra rychleho, jak na bramborové bramborové knedlíky

Suroviny:
brambory, krupice dětská, mouka polohrubá, sůl, vejce

Přidat fotografie receptu