Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 156 kJ / 515 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,79 g |
Tuky | 36,15 g |
Vláknina | 18,43 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytý lilek nakrájíme na kostičky velikosti sousta, posolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Poté ho opláchneme a osušíme.
Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm asi 1-2 minuty rozvonět římský kmín a hořčičné semínko. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji necháme zezlátnout. Poté přidáme prolisovaný česnek a jemně nastrouhaný zázvor a ještě minutu restujeme. Přidáme zbývající koření (kurkumu, koriandr, garam masala, chilli koření, kari lístky) a minutu společně opékáme. Poté přidáme protlak a nakrájený lilek, osolíme, podlijeme menším hrnkem vody a za občasného zamíchání vaříme doměkka.
Krok 3: Podáváme posypané čerstvým koriandrem, s rýží nebo chlebovými plackami (zde pozor na lepkovost, běžné indické chlebové placky jsou z pšeničné mouky).
Zveřejněno 27. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilek po indicku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QRrL
Moje poznámka
Lilek po indicku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QRrL
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 2 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 12 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 2 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 3 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 3 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
lilek recepty,
lilek na kari,
lilek recept,
recepty na lilek,
recepty z lilku,
recept lilek,
lilek na kari s rýží,
dušený lilek po indicku,
kari z lilku,
hovězí po indicku,
lilek,
indicky recept s lilkem,
zapečený lilek po indicku,
lilek-recepty,
indické recepty z lilku,
vaříme po po indicku recepty,
baklažán recepty,
pečený lilek po indicku,
lilek na na kari,
lilek po indycku
Suroviny:
olej,
římský kmín mletý,
semínka hořčičná černá,
cibule,
česnek,
zázvor,
kurkuma,
koriandr sušený,
koření garam masala,
listy kari čerstvé,
koření,
protlak rajčatový,
lilek,
sůl,
koriandr čerstvý
Komentáře (1)