Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naložené grilované makrely

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Koření smícháme se solí, makrely posypeme směsí a ve vnitřku, klademe do kastrolu/pekáče pěkně vedle sebe, pocákáme olejem, přikryjeme a dáme do lednice. Krok 2: V lednici je necháme tři dny, ale každý den je přeložíme nebo otáčíme, horní dáme dolů a spodní nahoru. Pak už jen rozděláme gril a grilujeme. Krok 3: Při grilování potíráme olejem se směsí, která nám zůstává v kastrolu, kde byly makrely naložené.

Zveřejněno 29. 7. 2015

Poznámka autorky kucerova45

Kdo nemá rád pikantní, může vynechat pálivou papriku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložené grilované makrely

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPD2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložené grilované makrely

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPD2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Tak já nakládá markley den předem a je to bomba podle mě 3 dny je dluho :yes:

cathleen: no právě, tři dny bych tedy neriskovala:-)

hosta: Jituš, pokud si přečteš kteroukolv z vtipně psaných kuchařek rybího mága Miloše Štěpničky, všude doporučuje nasolení přibližně hodinu předem. Sůl z masa vyloučí přebytečnou tekutinu a ono se zpevní (ne zvláční).
Na delší nasolení bych volila spíš slaný lák, rybí maso je dost háklivé. I tak - když udíme makrely, namáčíme je do láku přes noc, déle nikdy;-)

Promiňte, ale nemůžu jinak:-8
To otáčení mi připomnělo scénu z jakési ČSSR inscenace:
Maminka odjíždí a klade dceři (Z. Bydžovská???) na srdce: " Naložila jsem svíčkovou, tak ji každý den hezky otoč!!!"
Jj, otáčela...:-D
Vyndala brutvan z lednice, hezky ho otočila a šup s ním nazpátek:-D:-D:-D

hosta: ano tři dny, koření se solí pěkně proniknou do masa a ryby jsou chutnější a vláčnější.;-)

tři dny?:-O

Tématické fráze:
jak naložit makrely na gril, jak naložit makrely, jak naložit makrelu na gril, jak naložit makrelu, lák na makrely, grilovaná makrela, koření na makrely, grilovaná uzená makrela recept, grilujeme makrely, nalev na makrely, makrela na klacku, jak grilovat makrelu, lak na makrelu, makrela recept, recept grilovaná makrela, grilovaná makrela recept, naložené ryby na gril, nasolení makrely, makrela recepty, grilované makrely

Suroviny:
makrela, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sůl, pepř mletý, kmín mletý, česnek sušený, olej

Přidat fotografie receptu