Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená vinná klobása v brambůrkách

Hodnocení receptu je 4,5 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 335 kJ /
2 470 kcal
Bílkoviny68,00 g
Tuky230,00 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 700 mg
Sodík 3,43 g
Sůl8,50 g
Sacharidy31,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Klobásu svinutou do šneku a zajištěnou špejlí jemně posypeme grilovacím kořením a zprudka opečeme po obou stranách. Krok 2: Pak ji nakrájíme na 3-4 cm špalíčky. Brambory nakrájíme na plátky. Krok 3: Zapékací misku pokryjeme plátky brambor, osolíme, opeříme, posypeme kmínem a česnekem s bylinkami. Krok 4: Na brambory narovnáme špalíčky klobásy a na ně opět plátky brambor, které posolíme, opepříme a okmínujeme. Pokapeme olejem. Krok 5: Dáme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 25 minut. Krok 6: Po této době zalijeme smetanou a dopečeme do zrůžovění povrchu, asi 15 minut.

TIP: Jak připravit vinnou klobásu

Zveřejněno 30. 7. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená vinná klobása v brambůrkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wlNR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená vinná klobása v brambůrkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wlNR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Prosím, peče se to zakryté poklicí?

Polda1241: Děkuji:-K. Určitě lze nahradit smetanou na vaření nebo i obyčejnou 12% smetanou, nebude to alespoň tak tučné ;-).

Dobrý den, vypadá to krásně a navíc velice jednoduše. Jde ta šlehačka nahradit něčím jiným?

spagetka: Špagi, a co ta tlačenka k večeři?;-):-D:-D

ivulinka:mysulka: Díky, fakt dobré (tučné teda taky, no:-8);-)

Určitě dobrota:yes:

:-p:yes::yes:

spagetka::-D:-D:-D

Já vám moc děkuji:-K:-K:-K. Souhlas, tentokrát to fakt kalorické je, taky nadlouho je doma utrum s tučným přídělem :-D:-D:-D. Je fakt, že jsem potřebovala se zbavit klobásky z mražáku, a i šlehajdy, které už prošla záruka. Ale dobré to fakt bylo, jemné a pikantní:yes::yes:. Ovšem nelze to denně ba ani týdenně, co si budeme povídat ;-);-):-p:-p

Tohle nemůžu;-(ale to nic nemění na tom,že se mi tahle bašta velice líbí:-K:-p:yes:

špagi - Ty vás nešidíš - tolik šlehačky;-):-))

Bude to dobré, ale aj kalorické...:-D Mám rada takéto veci.

:-D Takovéhle recepty mám ráda, jednoduché a moc dobré :yes:

Tématické fráze:
zapečená vinná klobása s bramborem, zapečená vinna klobása, zapečená vinná klobása se smetanou, zapékané klobásy, vinná klobása zapečená, vinná klobása pečená v troubě, vinná klobása v troubě ve šlehačce, zapečené brambory s vinnou klobásou, vinná klobása recept, zapečené klobásy se šlehačkou, zapečená vinná klobása sbrambory a šlehačkou, vinna klobasa, vinná klobása se šlehačkou, zapečená vinná klobása bylinkami, zapečené vinné klobásy, recepty vinná klobása brambory pikant, smetanová klobása zapečená v porku, klobása na smetaně, vinná klobása pečená v troubě se smetanou, vinné klobásy zapečené s brambory

Suroviny:
klobása vinná, brambory, koření grilovací, česnek, bylinky, pepř, kmín celý, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu