Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté tyčky s mangoldovým pestem

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 881 kJ /
928 kcal
Bílkoviny23,83 g
Tuky26,06 g
Vláknina6,44 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy146,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme zbytek surovin a vymícháme vláčné těsto, které necháme asi 30-40 minut odpočinout. Krok 2: Pak prohněteme, na lehce moukou podsypaném stole rozválíme na obdélník (velmi přibližně 40x20 cm) a půlku mu pomažeme pestem. Krok 3: Druhou, čistou půlku plátu těsta přiklopíme na tu pomazanou, lehce přitlačíme a rádýlkem nakrájíme pásky asi 1,5-2 cm široké. Krok 4: Při přenášení na plech je zkroutíme a přitom i natáhneme. Krok 5: Než se nahřeje trouba, tyčky dokynou. Potřeme je vejcem, posypeme semínky a upečeme - 200°C/asi 15 minut.

Zveřejněno 31. 7. 2015

Poznámka autorky cathleen

Recept na pesto z mangoldu je tady http://www.toprecepty.cz/recept/43778-pesto-z-mang...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté tyčky s mangoldovým pestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NRr6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté tyčky s mangoldovým pestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NRr6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Tyčinky i pesto jsou vynikající. Dnes jsem zbytek pesta smíchala se špagetami a byla to mňamka. Moc děkuji za inspiraci, jak využít přebytky mangoldu

magdalenka: no jo...mangold se nám snaží přerůst přes hlavu, musíme ho krotit:-D

ja som z teba akosi mimo...:-D:yes:

Tématické fráze:
kynute pecivo s pestem, slané tyčky s pestem

Suroviny:
voda, mouka hladká, sůl, droždí čerstvé, olej, mangoldové pesto

Přidat fotografie receptu