Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krevety na másle se studeným dipem

Lehce pikantní krevety stačí chvilku opéct na pánvi, promíchat s čerstvou petrželkou a poté podávat bagetkou a majonézovým dipem, který vyladíte podle své chuti. Skvělou večeři máte během chvíle na stole.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 5 min

30 min (25 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 831 kJ /
1 155 kcal
Bílkoviny152,53 g
Tuky54,82 g
Vláknina2,45 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 2,70 g
Sůl7,13 g
Sacharidy12,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme dip. Majonézu jednoduše smícháme se zakysanou smetanou a podle chuti přidáme pár kapek od všech tekutých ingrediencí. Průběžně ochutnáváme. Nakonec přidáme špetku chilli, pepře a osolíme. Zatím odložíme do lednice. Krok 2: Krevety očistíme. Nejprve jim odtrhneme hlavičku, jde to snadno jakoby vzhůru směrem ke hřbetu. Pak je vyloupneme z krunýře a poslední článek s ocáskem můžeme nechat. Vypadá to lépe a můžeme je pak za ocásek chytit a smočit v dipu. Uprostřed hřbetu krevety nařízneme a vytáhneme střívko. Někdy bývá prázdné bez nečistot, takže je takřka neviditelné. Pokud je prázdné, klidně ho tam necháme. Když jsou všechny krevety očištěné, opláchneme je a osušíme papírovou utěrkou. Krok 3: V pánvi rozehřejeme máslo, po chvilce přidáme posekaný česnek a chilli, pak krevety a trochu osolíme. Krevety jsou hotové za cca 3 - 4 minuty, pokud bychom je opékali déle, byly by gumové. Krok 4: Když jsou růžovo-oranžové ze všech stran, jsou hotové. Krok 5: Můžeme přidat ještě trošku posekané petrželky, promíchat a je hotovo. Krok 6: Naservírujeme je do misky spolu s dipem a podáváme s nakrájenou bagetkou.

TIP: Desatero rad na téma mořské plody

Zveřejněno 3. 8. 2015

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevety na másle se studeným dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPo5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevety na másle se studeným dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPo5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Všem díky;-):-K

casino:Celé včetně krunýře a hlavičky připravuju jen ty menší, aby se všichni loupáním zabavili, když už toho masa tolik není :-D

...a kdo miluje koncentrovanou chuť moře, usmaží potvorky sakumprásk celé. Až pak nebožátkům utrhnu hlavičku a vysaji z nich "mozek":yes:
Už jsem to naučil i vnúčence.
No, zatím jen některé...:-)

miluju krevety:-))):yes::yes:

Díky za podrobný popis,:yes: snad se také odhodlám a zkusím.:-)

:yes: krása, krevety mám moc ráda.

Hezký to máš:-):yes::yes:

Tématické fráze:
dip ke krevetám, dip na krevety, krevety recept, krevety na másle, dip ke grilovaným krevetám, recept na krevety, krevety dip, dipi ke krevetám, nevyloupané krevety, recky dip ke krevetam, krevety top recepty, dip ke krevety, krevety nevyloupané recept, jak uvařit krevety, dip ke krevetám recept, grilované krevety nevyloupane, krevety na víně a citronovém pepři, top recepty na krevety, recepty na krevety, dip ke krevetami

Suroviny:
krevety, máslo, česnek, chilli paprika sušená, sůl, petrželka, majonéza, smetana zakysaná, omáčka worcesterová, tabasco, šťáva citronová, sůl, chilli, pepř mletý

Přidat fotografie receptu